پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معمولاً زنان بیشتر از مردان نسبت به انجام معاینات توصیه شده پزشکی و غربالگریها توجه نشان میدهند. اما وضعیت همواره این گونه نیست و باید به برخی نشانهها توجه جدی کنند.
خبرگزاری فارس: ۱۵ نشانه سرطان که زنان باید جدی بگیرند
15 علامت را باید زنان جدی بگیرند چرا که بروز آن امکان دارد با سرطان ارتباط داشته باشند درحالی که زنان اغلب آنها را نادیده میگیرند.
کاهش وزن ناگهانی
تعداد زیادی از زنان بسیار خوشحال میشوند وزنشان کاهش یابد، بدون آنکه زحمتی به خود داده باشند. اما محققان میگویند که در صورت کاهش یافتن توجیهناپذیر وزن بدن (بهعنوان مثال 4.5 کیلوگرم ظرف مدت یک ماه از وزن بدن کاسته شود بدون آنکه فعالیت بدنی افزایشیافته یا مقدار غذای مصرفی کمتر شده باشد) باید به پزشک مراجعه کرد، و اینکه کاهش توجیهناپذیر وزن بدن نشانه وجود سرطان است، مگر آنکه خلاف آن ثابت شود.
احساس نفخ
نفخ آن قدر رایج است که بسیاری از زنان صرفاً به آن عادت میکنند. اما ممکن است نفخ بهوجود سرطان تخمدان اشاره داشته باشد. دیگر علائم سرطان تخمدان شامل شکم درد یا درد لگن، احساس به سرعت سیر شدن (حتی هنگامیکه شخص زیاد غذا نخورده باشد)، و مشکلات مربوط به دستگاه ادراری است، بهعنوان مثال شخص احساس میکند باید فوراً به دستشویی برود.
اگر نفخ تقریباً هر روزه اتفاق افتد و به مدت بیشتر از چند هفته ادامه یابد، باید با پزشک مشورت نمود.
وضعیت سینه
اکثر زنان کاملاً از وضعیت پستانهای خود آگاه هستند، حتی اگر بهطور منظم خودشان آنها را معاینه نکنند، و میدانند که باید مراقب ظهور توده در آنها باشند. اما این تنها علامتی نیست که در پستان ظاهر میشود که احتمالاً بهوجود سرطان اشاره دارد.
محققان میگویند که باید تغییر رنگ و ضخیم شدن پوست پستان هم بررسی شود، زیرا ممکن است نشانگر شکل نادر اما مهاجمی از سرطان به نام سرطان التهابی پستان باشد
اینکه اگر سینه جوش بزند و این جوش تا چند هفته باقی بماند، باید به پزشک مراجعه شود تا او این جوش را ارزیابی کند ؛ و اینکه اگر ظاهر سینه هم تغییر کند، یا اگر زن متوجه ترشح کردن آن شود (زنی که با پستان به کودک خود شیر نمیدهد)، مراجعه به پزشک لازم خواهد بود.
خونریزیهای غیر عادی
محققان میگویند زنانی که هنوز یائسه نشدهاند معمولاً به خونریزی بین دورههای قاعدگی توجه نمیکنند و همچنین تمایل دارند خونریزی دستگاه گوارش را نادیده بگیرند، زیرا دچار این اشتباه میشوند که این خونریزی مربوط به دوره قاعدگی آنها است؛ و اینکه خونریزی بین دورههای قاعدگی، مخصوصاً اگر زن مربوطه معمولاً دارای دورههای قاعدگی منظمی باشد، نشان میدهد که باید به پزشک مراجعه نمود.
تغییرات پوستی
اکثر مردم میدانند که باید متوجه تغییرات در خالهای پوستی باشند، زیرا این تغییرات یکی از نشانههای کاملاً شناخته شده سرطان پوست است. اما محققان میگویند ما باید مراقب تغییرات در رنگدانهدار شدن (پیگمانتاسیون) پوست خود هم باشیم.
بر طبق نظر محققان، اگر پوست بهطور ناگهانی خونریزی نماید یا بسیار پوستهدار شود هم باید به پزشک مراجعه نمود تا آن را معاینه کند.
سختی بلع
اگر عمل بلع مشکل شده باشد، شاید شخص پیش از فرارسیدن این مرحله رژیم غذایی خود را تغییر داده است تا جویدن غذا چندان سخت نباشد، و شاید به خوردن سوپ یا غذاهای آبکی رو آورده است. محققان میگویند سختی بلع شاید یکی از نشانههای سرطانهای دستگاه گوارش مانند سرطان مری باشد.
وجود خون در جایی که نباید باشد
محققان میگویند که اگر زنی در ادرار یا مدفوع خود خون ببیند، نباید تصور کند ناشی از بواسیر (همورویید) است، زیرا امکان دارد او دچار سرطان روده بزرگ و راست روده باشد؛ و اینکه دیدن خون در لگن توالت شاید در واقع ناشی از خونریزی مهبل باشد (اگر زن دوره قاعدگی خود را سپری میکند)، اما اگر در دوره قاعدگی به سر نمیبرد باید به پزشک مراجعه کند تا او با انجام بررسیهای لازم بتواند احتمال وجود سرطان مثانه یا کلیه را رد کند.
درد آزاردهنده شکم و افسردگی
متخصصان میگویند هر زنی که شکم درد دارد و احساس افسردگی میکند باید به پزشک مراجعه نماید. برخی از محققان متوجه شدهاند بین افسردگی و سرطان لوزالمعده رابطهای وجود دارد، اما این رابطه هنوز کاملاً روشن نشده است.
سوء هضم
زنانی که باردار شدهاند شاید به خاطر داشته باشند که به هنگام افزایش وزن دچار سوء هضم شده بودند. اما سوءهضمی که دلیل آشکاری ندارد شاید علامتی هشداردهنده بوده و امکان دارد خبر دهنده زودهنگامی از وجود سرطان مری، معده، یا گلو باشد.
تغییرات دهانی
بر طبق گفته محققان، زنان سیگاری باید به شدت مراقب ظاهر شدن لکههای (پچهای) سفید در داخل دهان یا تشکیل نقاط سفید بر روی زبان خود باشند. امکان دارد هر دو علامت نشاندهنده بیماری پیشسرطانی به نام لکوپلاکی باشند که ممکن است پیشرفت کند و به سرطان دهان تبدیل شود.
درد
به نظر میآید با پیر شدن مردم شکایت آنها از ناراحتیها و دردها افزایش مییابد، اما شاید درد، هر چقدر هم که مبهم است، از علائم اولیه برخی از سرطانها هم باشد، گرچه اکثر شکایتهایی که از وجود درد اظهار میشود ناشی از سرطان نیست.
دردی که پیوسته یا طولانی است و توجیهی برای آن وجود ندارد باید بررسی شود.
تغییرات در غدد لنفاوی
محققان میگویند تشکیل توده یا تورم در غدد لنفاوی زیر بغل یا گردن یا هر جای دیگری از بدن زن امکان دارد علامتی نگران کننده باشد، و اگر زنی ببیند غدهای لنفاوی در بدن او بزرگتر و بزرگتر میشود، و این فرآیند به مدت بیشتر از یک ماه ادامه داشته است، باید به پزشک مراجعه نماید.
تب
اگر زن تب کند و نتوان تب را به آنفلوآنزا یا عفونتی دیگر نسبت داد، امکان دارد این تب بهوجود سرطان اشاره داشته باشد. محققان میگویند موارد بروز تب به هنگامیبیشتر خواهد بود که سرطان از مکان اولیه خود گسترش مییابد، اما امکان دارد تب به مراحل اولیه سرطانهای خون مانند لوسمی یا لنفوم هم اشاره داشته باشد.
ممکن است دیگر علائم سرطان شامل زردی یا تغییر در رنگ مدفوع باشد.
خستگی
خستگی یکی از دیگر علائم مبهم است که امکان دارد بهوجود سرطان و همچنین بهوجود تعداد زیادی از مشکلات دیگر اشاره داشته باشد. محققان میگویند که شاید خستگی پس ازآنکه سرطان رشد کرده است آغاز شود، اما ممکن است در مراحل اولیه برخی از سرطانها، مانند لوسمی، یا در مراحل اولیه برخی از موارد سرطانهای روده بزرگ یا معده هم اتفاق افتد.
سرفه پیوسته یا طولانی
انتظار میرود افراد به دلیل سرماخوردگی، آنفلوآنزا، آلرژیها، و گاهی اوقات بهعنوان یکی از عوارض جانبی داروهای مصرفی، دچار سرفه شوند. اما محققان میگویند سرفههای بسیار طولانی مدت، که آن را بهعنوان سرفههایی تعریف میکنند که به مدت بیش از 3 یا 4 هفته ادامه مییابند، نباید نادیده گرفته شود.