صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۴۱۲۰
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۷ - ۱۶ دی ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نسبت به فعالیت گروه‎های تفرقه‎انگیز در قم هشدار داد.
 
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از نمایشگاه امت واحده در مجتمع امام خمینی (ره) جامعه المصطفی(ص) بازدید کرد.
 
وی ضمن تقدیر از برگزاری چنین نمایشگاهی گفت: این نمایشگاه ابتکار بسیار جالب و مفیدی است و ضرورت دارد تا همین متون،‌ به دیگر زبانها نیز ترجمه شود و در دسترس همه­ مسلمانان جهان قرار گیرد.
 
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه برخی می­خواهند تشیع و تسنن را دو قطب متناقضِ آشتی ناپذیرِ در حال جنگ و ستیز دائم، معرفی کنند، تاکید کرد: باید برای مقابله با این تصور غلط، مظاهر وحدت را برجسته کنیم و آنچه را که دشمن در راستای ایجاد تفرقه بر آن پافشاری می کند؛ خلافش را برای وحدت مورد تاکید قرار دهیم.
 
وی با بیان این هشدار که تفرقه افکنان،‌ قم را هدف قرار داده­اند، افزود:‌ شواهد و مدارکی وجود دارد که جریان­های تفرقه­انداز که در قم هم فعال شده­اند،‌ از سوی دستگاه­های جاسوسی اجنبی تغذیه می­شوند. بنابراین معنا ندارد که اجازه دهیم نفوذ خطرناکی در قلب جهان اسلام و تشیع اتقاق بیفتد.
 
آیت الله اراکی افزود: اگر در گذشته از نفوذ منافقان و جریانهای انحرافی رنج می­بردیم یا احساس خطر می­کردیم، باید گفت آن خطرها در مقابل خطر جریان تفرقه افکن امروز، بسیار ناچیز است؛ لذا باید با خطر نفوذ در قلب مرکزیت شیعه مقابله کرد.
 
وی توصیه کرد: باید این نمایشگاه گسترش پیدا کند و در حرم مطهر و مدرسه­ فیضیه و در تمام مدارس علمیه به نمایش گذاشته شود تا حداقل طلاب، با دیدگاه امثال آیت الله العظمی بروجردی و دیگر مراجع معاصر در خصوص وحدت اسلامی بیشتر آشنا شوند.
 
آیت الله اراکی خطاب به دست اندرکاران نمایشگاه امت واحده گفت:‌ گام بلندی است که برداشته­اید و باید گام­های بعدی را هم بردارید و اکتفا به هفته­ وحدت نکنید و به صورت مستمر آن را پیش ببرید تا تبدیل به فرهنگ عمومی شود؛ البته با حفظ مبانی تشیع.
 
دبیرکل تقریب مذاهب اسلامی بابیان اینکه‌ ما اهل فاطمیه و عاشورا و زیارت عاشورا هستیم؛ اما از شیخ طوسی و امام صادق (ع) شیعه­تر نیستیم که ابوحنیفه و مالک بن انس و بخش زیادی از چهار هزار شاگردشان اهل تسنن بودند، افزود: اختلاف ما علمی است و در عین رفاقت و دوستی  در عرصه­های مختلف، با برهان و استدلال اختلاف­مان را مطرح می­کنیم و ما پیروان مذاهب را به این نوع تعامل دعوت می­کنیم، اما اینها که مردم را به تفرقه و دشمنی و ستیز دعوت می­کنند نه تنها با سنت قطعی ائمه­ اطهار مخالفت می­کنند بلکه حضرت امام صادق(ع) در موردشان کرارا فرمودند «انی منهم براء» یعنی ما از اینها بریء هستیم و برائت و بیزاری امام همان لعنتی است که خدای متعال بر افراد می­فرستد. لذا آنچه امام و رهبری و مراجع و قدما می­گویند، چیز جدیدی نیست؛ بلکه همان است که ائمه فرموده­ اند.