صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۸۲۸۵۵
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۰ - ۰۸ مهر ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محقق امریکایی و نویسنده کتاب بحران ساختگی گفت:هرچیزی که اتفاق افتاده و بخصوص در دولت بوش٬ کوشش عمدی برای ایجاد اطلاعات غلط درباره برنامه هسته ای ایران بوده و در این توطئه کاخ سفید و اسراییل همکاری کردند.

گرت پورتر در برنامه گفت وگوی ویژه خبری که دوشنبه شب از شبکه دوم سیما پخش شد افزود: ایران نمی خواهد بمب اتمی بسازد و چیزهایی که من در این باره شنیدم بوی توطئه داشتند از این رو سعی کردم در سال 2007 در این باره فعالیت های پژوهش های خود را آغاز کنم.

وی توضیح داد: اطلاعات نادرست درباره فعالیت های هسته ای ایران که غرب به آن استناد می کند از طریق گروه های معاند ساخته شده و ماجرای لپ تاپ دانشمند ایرانی ساختگی و نادرست است.

نویسنده کتاب بحران ساختگی توضیح داد: قسمت جالب این کتاب٬ تاریخ و سنوات سیاست های اسراییل درباره ایران است.

به گفته پورتر٬ در ابتدای سال 1980 میلادی٬ رژیم اسراییل و نخست وزیر ان و مسوولان انگلیس تلاش کردند فعالیت هایی را آغاز کنند که علیه سیاست جمهوری اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: انگلیس به دنبال مذاکره با پی ال او یا سازمان فلسطین بودند تا تهدیدی برای ایران و فلسطین ایجاد کنند.

این تحلیلگر آمریکایی با اشاره به ساختگی بودن ماجرای لپ تاپ حاوی اسناد مربوط به فعالیت های هسته ای اظهار کرد: وقتی دولت بوش اسناد لپ تاپ را استفاده کرده و ایران را بر این اساس متهم به برنامه بمب اتمی کرد، البرادعی رییس آژانس انرژی اتمی این اطلاعات را قبول نکرد و گفت که این اسناد جعلی است.

پورتر گفت: از 2005 تا 2008 سیاست آژانس این بوده که از این اسناد فاصله بگیرد اما 2008 معاون سابق امور پادمان ها در آژانس بین المللی انرژی اتمی با آمریکا و مسوولان این کشور از نزدیک کار کرد که یک استراتژی را تقویت کند.

وی با بیان این که آژانس از سال 2008 بازوی اجرایی آمریکا شد، اظهار کرد: آمریکا٬ انگلیس٬ فرانسه و آلمان 60 درصد بودجه آژانس را تامین می کردند از این رو مشکل بود که البرادعی تهدید این قدرت ها را نادیده بگیرد.

این محقق آمریکایی درباره داستان های مطرح شده درباره لپ تاپ حاوی اطلاعات یادآور شد: داستانی درست شده که اطلاعات مربوط به یک دانشمند ایرانی توسط یک جاسوس از طریق این لپ تاپ برای آلمان برده شده درصورتی که این داستان کذب است.

به گفته پورتر٬ این داستان از طریق (گروهک منافقین)به غرب داده شده و این گروهک نیز تحت فشار و نفوذ موساد است.

وی با بیان این که اطلاعات ادعا شده درباره این لپ تاپ غیر واقعی است، تاکید کرد: برخی اسناد موجود که غرب مدعی است در لپ تاپ مورد نظر وجود دارد، دارای تاریخ های میلادی است نه شمسی و همه می دانند مکاتبات اینچنینی در ایران بر اساس تاریخ شمسی انجام می شود.

این محقق آمریکایی با بیان این که علائم متعددی درباره کذب بودن این اطلاعات وجود دارد، یادآور شد در پشت این ادعاها رد پای اسراییل دیده می شود.

پورتر درباره ادعای غرب درباره لویزان و شیان نیز گفت: آژانس تقاضا کرد که لویزان و شیان را بازدید کند و از درخت ها و دیوارها و خاک نمونه برداری شد و چیزی در این سایت پیدا نشد و کارشناسان غربی با دستان خالی ایران را ترک کردند از این رو دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.

وی همچنین درباره پارچین و سیلندرهای انفجاری نیز افزود: جوانب فریب دهنده در این باره مطرح شده که امروز سوژه بحث ایران وآژانس است. در سند جعلی آمده که در این سایت سیلندرهای انفجاری وجود دارد و یک خارجی در این زمینه به ایرانی ها کمک کرده است. رابرت کلی در سال 2011 یادآوری کرده که از نظر فنی چنین چیزی امکان ندارد و دلایل برای کذب بودن اطلاعات ارائه شده درباره پارچین زیاد است.

این محقق آمریکایی درباره این که چرا آژانس بین المللی انرژی اتمی با وجود اسناد موجود درباره پارچین پافشاری می کند، افزود: این یک راز است که چرا آژانس می داند درباره پارچین سوء تفاهم درباره تصاویر ماهواره ای وجود دارد اما بار دیگر تفسیر های اشتباه خود را در این باره ادامه می دهد.

پورتر تصریح کرد: باید اوهاینن معاون سابق امور پادمان ها در آژانس بین المللی انرژی اتمی را متقاعد کنیم، نظرش را در باره این موضوع تغیر دهد؛ وی شدیدا نقطه نظر یک طرفه در باره فعالیت های هسته ای ایران دارد و درباره موضوع هسته ای ایران نظراتش عینیت ندارد.

به گفته وی٬ اوهاینن درک و تخصصی ندارد و در این زمینه٬ عملیاتی را انجام می دهد که ارتباطی با او ندارد.

نویسنده کتاب بحران ساختگی اظهار کرد: اگر به سال 2003 برگردیم ادله مشخصی وجود دارد که دپارتمان حراست آژانس٬ اطلاعاتی را به موساد دادند؛ آژانس برخی اسامی را چاپ و نشر کرده درصورتی که اسامی دانشمندان ایرانی به دلیل محرمانه بودن نباید منتشر می شد از این رو آژانس باید در این زمینه محتاط عمل می کرد.

پورتر گفت: موضوع هسته ای ایران می تواند از طریق آژانس حل و فصل شود اما این بستگی دارد که آمریکایی ها چه چیزی به آنان دیکته می کنند.

منبع: ایرنا