صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۷۷۰۷۲
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۹ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه هرگز با اصل موسیقی مخالف نیستیم، گفت: آموزش موسیقی در فرهنگسراها بسیار ابتدایی بود و سازمان فرهنگی هنری می‌خواهد موسیقی فاخر در فرهنگسراها تدریس شود. اگر کلاس موسیقی نداشته باشیم، آموزش موسیقی به زیر زمین کشیده می‌شود. در نتیجه سازمان فرهنگی و هنری را تشویق می‌کنیم کلاس‌های قابل قبول با مبانی دینی در فرهنگسراها تشکیل دهد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالمقیم ناصحی در نشست خبری که در آن گزارش عملکرد یک ساله کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران را ارائه کرد، در پاسخ به سوال ایسنا درباره چگونگی نظارت شورا بر عملکرد شهرداری در حوزه‌هایی مانند آموزش موسیقی در فرهنگسراها ، تاکید کرد: ما موسیقی را برای مردم لازم می‌دانیم و هرگز با اصل کار مخالف نیستیم. اعتقاد ما این است که حتی به وسیله نوار موسیقی بسیاری از کارهای اساسی نظام در جمهوری اسلامی پیش برده شده است.

وی در همین زمینه به نقش موسیقی در جبهه‌های جنگ و علاقه‌مند کردن مردم و نوای موسیقی درباره شهیدمطهری، امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ما بحث حرمت موسیقی را نیز داریم اما باید در نظر گرفت که کدام موسیقی حرمت دارد.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به وجود کتاب‌هایی درباره آثار مطلوب و نامطلوب موسیقی گفت: با این حال ما موضوع آموزش موسیقی در فرهنگسراها را پیگیری کرده‌ایم و آنگونه که برای ما عنوان شده، گفته‌اند که موسیقی تدریس شده در فرهنگسراها بسیار ابتدایی بوده و امروز می‌خواهند به واسطه اساتید مجرب کلاس‌های موسیقی در فرهنگسراها دایر شود.

ناصحی تاکید کرد: لازم است به این بخش توجه کنیم زیرا اگر کلاس موسیقی نداشته باشیم، آموزش موسیقی به زیر زمین کشیده خواهد شد، در نتیجه سازمان فرهنگی هنری، شهرداری تهران را تشویق و ترغیب می‌کنیم که کلاس‌های قابل قبول با مبانی دینی برگزار کند.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره کودک غرق شده در استخر یاد یاران و عدم نظارت بر عملکرد استخرهای متعلق به شهرداری، گفت: استخری که کودک در آن غرق شده از طرف شهرداری به بخش خصوصی واگذاری شده بوده است. ما به جد دنبال این هستیم که اماکن ورزشی به سازمان ورزش و جوانان شهرداری برگردد و تحت مدیریت واحد باشد. این مصوبه‌ای است که چندین جلسه هم در رابطه با آن گذاشته‌ایم.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران افزود: در جلسه‌ای که با حضور آقای قالیباف - شهردار تهران برگزار شد، از او خواستیم که این موضوع را پیگیری کند و او وعده داد، یکپارچه‌سازی اماکن ورزشی را انجام دهد.

ناصحی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ضرب و شتم یک دستفروش توسط ماموران شهرداری با پنجه بوکس که منجر به فوت وی شده است، گفت: اتفاق رخ داده در شهرداری به نام شهرداری است، اما شهرداری بسیاری از کارها را به پیمانکاران سپرده و برون‌سپاری کرده است. اتفاقی که در آنجا رخ داده چندان ارتباطی با شهرداری ندارد.

وی افزود: اما این موضوع ما را حساس کرده تا پیگیری‌های لازم برای نظارت بر عملکرد پیمانکارانی که تحت امر شهرداری تهران فعالیت می‌کنند را انجام دهیم.

ناصحی همچنین درباره کمیسیون تشکیل شده با حضور نمایندگان دولت، مجلس و شورا ،گفت: ما متوجه شدیم که برخی مصوبه‌ها به تنهایی قابل اجرایی شدن نیست و به نتیجه نمی‌رسد. در نتیجه کمیته با حضور اعضای شورای شهر تهران، نمایندگان شهرداری، استانداری تشکیل دادیم و درصدد هستیم که قوه قضاییه و صداوسیما نیز نمایندگانی در این کمیته حضور پیدا کنند.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: یکی از اهداف این کمیته رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی است که با بحث‌هایی که در جلسات گذشته داشتیم آسیب‌های اجتماعی را شناسایی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم به صورت عملیاتی به این موضوع ورود پیدا کنیم، گفت: در مباحثی مانند اعتیاد واقعیت این است که شهرداری به تنهایی نمی‌تواند تمام تصمیماتی که شورای شهر تهران می‌گیرد، اجرایی کند و به کمک سایر نهادها نیاز دارد.

ناصحی همچنین در پاسخ به سوالی درباره نحوه تعامل کمیسیون فرهنگی با شهرداری تهران و اینکه چرا این کمیسیون تذکری به شهرداری نمی‌دهد، گفت: ما در کمیسیون فرهنگی فعالیتی پویا داریم و بنابر تعامل است نه تقابل. بخشی از برنامه‌ها با برنامه مصوب شورا تطابق نداشت و تلاش کردیم تا جایی که می‌توانیم جنجال‌آفرینی نکرده و برنامه‌هایمان را براساس تعامل و نظارت پیش ببریم.

وی ادامه داد: اگر نقطه‌ای برسیم که ملاحظه کنیم اتفاقی خلاف برنامه مصوب شورا صورت می‌گیرد یا بودجه در جای خود تخصیص داده نمی‌شود، اظهار نظر می‌کنیم.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران افزود: برخی قوانین تصویب شده توسط شورا نیاز به زمان دارد تا اجرا شود. ما دو مبحث تشویق و انتقاد داریم که هرکدام در جای خود سازنده است و از هر دوی آنها استفاده می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، ناصحی همچنین در پاسخ به اینکه با توجه به زیاد بودن تعداد اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و بیشتر بودن نفرات یک جناح خاص در این کمیسیون، نگاه‌های صورت گرفته سیاسی است یا خیر، توضیح داد: اینکه اکثریت اعضای کمیسیون از یک جناح خاص هستند و این موضوع تاثیری در نگرش کمیسیون دارد را ملموس و مشروط نمی‌بیند و هرچند بین اعضا تفکر سیاسی مختلفی وجود دارد آنها اهداف سیاسی خود را بیان نمی‌کنند، اگرچه در آغاز شورای چهارم، این نگاه وجود داشت که با توجه به ترکیب شورا آنچه که در دور اول شورا رخ داد، دوباره اتفاق می‌افتد. نخبگانی در این دوره به شورا ورود کردند که آنقدر درایت سیاسی داشتند تا به تعهد خود به مردم پایدار بمانند.

وی ادامه داد: البته این بدین معنی نیست که باید افکار سیاسی کنار گذاشته شود. بهترین شیوه و بهترین راه همین راهی است که شورای چهارم پیش گرفته و در این سال موفقیت چشمگیری به دست آورده است.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به تصویب متمم بودجه سال 92، برنامه پنج ساله دوم شهرداری و بودجه سال 93 گفت: بدون همفکری و همکاری بین اعضا، این کار عظیم قابل انجام نبود.

ناصحی همچنین درباره برنامه‌های شهرداری برای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی با تاکید بر لزوم ایجاد همکاری بین سازمان‌های مختلف و شهرداری تهران در این زمینه گفت: بسیاری اوقات شهرداری وظیفه خود را انجام می‌دهد اما مواردی مانند جمع‌آوری زنان، معتادان و کارتن‌خواب‌ها مشکلاتی را در پی دارد.

وی ادامه داد: نوع آسیب‌ها در نقاط مختلف تهران متفاوت است. به طور مثال مواد استفاده شده در زمینه اعتیاد در شمال و جنوب تهران فرق دارد.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به در نظر گرفته شدن بودجه‌ای برای تخصیص گرمخانه‌ها و ساماندهی متکدیان و زنان خیابانی گفت: این موضوع‌ها مشکلاتی را برای شهرداری در پی دارد. مثلا خانمی که از منزل بیرون رفته است توسط شهرداری به گرمخانه منتقل می‌شود و روز بعد همسر او نسبت به این اقدام شهرداری اعتراض می‌کند.

ناصحی همچنین با بیان اینکه ما باید قوانینی را مصوب کنیم تا این مصوبات درجا بماند، گفت: اخیرا از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی به مقام معظم رهبری داده شده است که ایشان درباره این گزارش گفته‌اند ما در بازنگری قانون اساسی غفلت کرده‌ایم و کم‌کاری شده است. من در نظرم بود در بازنگری قانون اساسی این نکته عنوان شود و هر قانونی که می‌خواهد در مجلس شورای اسلامی تصویب شود، حتما یک پیوست فرهنگی در آن باشد.

وی با اشاره به این سخنان مقام معظم رهبری تاکید کرد: همه کارها به گونه‌ای مرتبط بر فرهنگ است و در این دوره شورای چهارم تلاش می‌کنیم برای هرکاری که انجام می‌شود پیوست فرهنگی داشته باشیم.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بسیاری از اقدامات شهرداری در زمینه امور فرهنگی و اجتماعی وظیفه قانونی آن نیست، گفت: شهرداری این اقدامات را براساس حقوق شهروندی انجام می‌دهد. حقوق شهروندی حکم می‌کند اگر یک کار اجتماعی روی زمین مانده و دیگران به سراغ آن نمی‌آیند مشکل را رفع کنند.

ناصحی با بیان اینکه برای رفع آسیب‌های اجتماعی بودجه‌ای معادل 71 میلیارد تومان در نظر گرفته‌ایم، افزود: اسن یوده کاملا با سال‌های متفاوت است و نشان می‌دهد کمیسیون فرهنگی به جد می‌خواهد به طور عملیاتی کاری انجام دهد.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی درباره چرایی مخالفت برخی اعضای شورای شهر با تصویب لایحه الگوی جهادی در جلسه روز یکشنبه، گفت: کار داوطلبانه جهادی الهام گرفته از کارهای جهادی صورت گرفته در اوایل انقلاب است که ما می‌خواهیم این بخش را در شورای اسلامی شهر تهران محقق کنیم.

وی خاطرنشان کرد: خانم راستگو در کمیته مشارکت‌های مردمی این لایحه را عنوان کرده و اصل آن تصویب شده است و چون این طرح یک فوریتی است و قرار است در کمیسیون‌ها بررسی شود، امیدواریم در هفته بعد که به صحن می‌آید، رای نهایی را بگیرد.

ناصحی با بیان اینکه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی یکی از مهم‌ترین کمیسیون‌های شورای شهر تهران است، گفت: مسوولیت این کمیسیون بقیه کمیسیون‌ها سنگین‌تر است.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در ابتدای شکل‌گیری دوره چهارم شورا وقتی تعداد کمیسیون‌ها از 3 کمیسیون به 6 کمیسیون افزایش یافت، تعداد اعضای کمیسیون فرهنگی نسبت به سایر کمیسیون‌ها بیشتر بود. به گونه‌ای که اعضای کمیسیون فرهنگی یک سوم کل اعضای شورا هستند.

وی با بیان اینکه در آن زمان من از آقای مسجدجامعی خواستم تعداد این کمیسیون کاهش پیدا کند تا اداره آن راحت‌تر باشد، ادامه داد: مسجدجامعی به من گفت طرفداران کمیسیون فرهنگی بسیار زیاد هستند. من هم دوست دارم که عضو این کمیسیون باشم اما تعداد اعضا به قدری زیاد است که من حیا کردم وارد این کمیسیون شوم.

رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران همچنین در پاسخ به اینکه مهم‌ترین مصوبه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی چه بوده است، گفت: ما همه مصوبات را مهم می‌دانیم اما مهم‌ترین برنامه‌ای که داشته‌ایم در وهله اول تدوین برنامه 5 ساله دوم شهرداری تهران بود که نزدیک به 50 جلسه برای آن وقت گذاشته شد.

ناصحی همچنین در پاسخ به انتقاد خبرنگاری به برنامه‌های فرهنگی شهرداری و اینکه این برنامه‌ها بیشتر مایه مذهبی دارند تا شادی، گفت: معتقدیم همه آنچه برای احیا و زنده ماندن جامعه است، باید شادی هم در آن باشد.