صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۶۱۷۶۶
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۹ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 
صدها نمازگزار تهرانی پس از نماز جمعه این هفته پایتخت، در حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و فرهنگ عفاف و حجاب راهپیمایی کردند.

به گزارش ایرنا، راهپیمایان با سردادن شعارهایی مانند «امر به معروف، راه شهیدان ما است» ، «ای آمر به معروف، راهت ادامه دارد» ، «برادرم خلیلی ، راهت ادامه دارد» ، «تذکر لسانی ، واجب مسلمین است» و «راه شهید خلیلی، همین است و همین است» ، پس از اقامه نماز جمعه از خیابان وصال به سمت میدان فلسطین حرکت کردند.

راهپیمایان همچنین شعار می دادند:« آنچه امر به معروف ماست، راه شهیدان ماست» ، «حسین حسین شعار ماست ، شهادت افتخار ماست» ، «آمرین به معروف باید حمایت گردند» « یا فاطمه شعار ماست، حجاب افتخار ماست»، «امسال، سال فرهنگ ، فرهنگ ما حجاب است».

«ای مرد غیرتت کو، حجاب همسرت کو» ، «ای قوه قضایی ، اقدام انقلابی» ، «امنیت اخلاقی، اقدام انقلابی» ، «اشاعه فحشا و بی حجابی، سیاست کهنه آمریکایی» از دیگر شعارهایی بود که راهپیمایان سر می دادند.

در حاشیه این راهپیمایی کتاب های امر به معروف و نهی از منکر نیز برای فروش عرضه می شد.

ستاد امر به معروف و نهی از منکر به پیشنهاد گروه های مردمی و به منظور ترویج فریضه امر به معروف و نهی از منکر، عفاف و حجاب و حمایت از آمران به معروف، اقدام به برگزاری این راهپیمایی کرد.

حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران پس از خطبه های نماز جمعه با دعوت از مردم برای اجرای امربه معروف و نهی از منکر که در قانون اساسی و قرآن آمده است، گفت: در همین جهت بعد از نماز جمعه، جمعیتی در حمایت از امر به معروف و نهی از منکر و مقابله نشر برخی مفاسد راهپیمایی خواهند کرد.

به گزارش ایرنا، دهقانی استاد فقه دانشگاه تهران در جمع راهپیمایان گفت: مسوولیت امر به معروف و نهی از منکر بر دوش متولیان امر است و آمرین به معروف جایگاه بالایی در دین اسلام دارند و مسوولان بیشتر باید به این امر توجه کنند.

وی تاکید کرد: ما در کنار دیندار بودن باید از دین اسلام صیانت کنیم زیرا دینداری کافی نیست. اسلام، گوهر گرانقدری است که نیاز به مراقبت دارد و شهدای کربلا نیز برای صیانت از آن، جان خود را فدا کرده اند. فساد در هر جامعه ای رخ می دهد اما اینکه چگونه با آن برخورد کنیم و جلوی آن را بگیریم بسیار اهمیت دارد.

راهپیمایان در پایان این راهمپیمایی با انتشار بیانیه ای اعلام کردند: امروز که نظام اسلامی در اوج اقتدار قرار دارد بنا به سیره مدیریت انقلابی باید پشتیبان آمر و ناهی شرعی باشد و از او در برابر مجرم ، دفاع جانانه کند؛ امری که از سوی شارع ، پایه دین تلقی می شود چرا نباید از سوی عموم و به ویژه مسوولان جدی گرفته شود؟ و عامل آن تا به این حد مظلوم و مهجور باقی بماند؟ به راستی گام های برداشته شده جهت اجرای این واجب الهی از سوی مسوولان ، قانونگذاران و مجریان چه بوده است؟

در این بیانیه آمده است: در سالی که مزین به نام فرهنگ شده ضروری است برنامه های سازمان ها و نهادهای حکومتی و دولتی در زمینه اجرایی سازی امر به معروف و نهی از منکر و امور مربوط به عفاف و حجاب اعم از مسائل سلبی و ایجابی ، شفاف سازی و به مردم اعلام شود تا زمینه عدول و تخطی از آنها به حداقل ممکن برسد و مسوولان بدانند باید در این دنیا در برابر افکار عموم پاسخگو باشند.

در این بیانیه آورده شده است: قوای قضاییه و مقننه زمینه های حمایتی و وضع قوانین چه قبل و چه بعد از اجرای حدود این واجب الهی ناظر بر حمایت از آمران یا ناهیان تحت پوشش قرار دهند تا همگانی شدن آن از سوی مردم را ذیل چتر حمایتی ایجاد شده و به شکل روزافزون شاهد باشیم.

این بیانیه اضافه کرده است: قانون گسترش فرهنگ عفاف و حجاب مصوبه سال 83 در شورای عالی انقلاب فرهنگی متاسفانه توسط جریان خزنده ای در دولت های قبلی هیچگاه زمینه عملی شدن نیافت. تقبیح این قانون گذاری که ارتباط مستقیم با خسارت های وارده از این اهمال و کم کاری حتی ضرورت عقوبت و کیفردنیایی برای مسوولان خاطی ایجاب می کند و ضروری است تا شورایی عالی ، بستر لازم جهت پیاده سازی این قانون را در دستگاه های اجرایی دولتی ، پیگیری مجدانه کند.

این بیانیه اضافه کرده است: با نیمه تعطیل کردن نظارت و ارشاد حکومتی در شئون مختلف و محکوم کردن آن افراد و وجدان ها ، مقدمات تضعیف اصل نظارت عمومی به عنوان یک قانون اجتماعی دینی از سوی مسوولان مشهود است. آیا چنین فرضیه ای در قد و قامت جهاد در عرصه جنگ برخورد می شود و حدود الهی که فلسفه ذاتی وجود دولت و اقتدار است، رو به تعطیلی گذاشته می شود؟

راهپیمایان در این بیانیه اعلام کردند عدم حمایت معنوی و عملی از اجرایی سازی این اصل مسلم از سوی هیچ فرد و دستگاهی قابل پذیرش نیست و اگر هم انتقاد شیوه ای و اجرایی به برخی اصول نظارتی است ، صریحا ایراد شود نه اینکه برنامه های مدون نظارت عمومی و ارشاد به کل تعطیل شود.

این بیانیه افزوده است: با استناد به دغدغه رهبر معظم انقلاب در حوزه فرهنگ به ویژه نگرانی های ایشان در باب مصادیق منکرات انجام شده ، متاسفانه از سوی دستگاه های فرهنگی که حتی با روح کلی فرهنگ اسلام تناقض دارد، اعلام می کنیم این وادادگی فرهنگی در حوزه های مختلف اعم از سینما ، موسیقی ، مد و لباس و جشنواره ها محکوم است و اگر متولیان فرهنگ پیگیر این مصادیق منکرات نباشد امت حزب الله اقدام مقتضی را در وقت و مکان موردنیاز انجام خواهد داد.