صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۹۸۹۰
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۷ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اعلام اینکه هر شهروند تهرانی در روز 320 لیتر (استاندارد جهانی 150 لیتر) مصرف آب دارد گفت: شرایط ذخایر آب پایتخت در بدترین حالت 46 سال گذشته قرار گرفته است.

به گزارش مهر، خسرو ارتقایی با تاکید بر اینکه امسال در مقایسه با سال 80 نیز که سال کم بارانی بود، وضعیت بدتر است گفت: در واقع رکورد کم‌ آبی در تهران زده شده است. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران افزود: تهران در بحرانی‌ ترین وضعیت آبی 46 سال اخیر قرار دارد.

ارتقایی با بیان اینکه میزان ورودی آب سدهای تهران در بحرانی‌ترین وضعیت 46 سال گذشته قرار دارد بیان داشت: میزان مصرف آب در تهران در سال 80 بیش از 970 میلیون مترمکعب بوده است، اما هم اکنون با وجود مدیریت مصرف، بیش از یک میلیارد و 50 میلیون مترمکعب مصرف آب داریم.

وی با اشاره به خشکسالی دو سال اخیر، بارش‌های تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون را 32 درصد کمتر از مدت مشابه سال آبی گذشته عنوان کرد و اظهارداشت: کاهش بارش‌ها، افزایش تبخیر و افزایش نفوذ آب در زمین موجب کاهش رواناب‌ها شده است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو حجم کنونی آب موجود در مخزن سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو را به‌ ترتیب 117، 53، 47، 197 و 120 میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: حجم مخزن این سدها در زمان مشابه سال گذشته به ترتیب 166، 70، 90، 192 و 142 میلیون مترمکعب بوده است.

ارتقایی با بیان اینکه حجم ذخایر پنج سد تامین‌ کننده آب تهران در حال حاضر 534 میلیون مترمکعب است اظهارداشت: حجم ذخایر سدهای تهران در زمان مشابه پارسال 760 میلیون مترمکعب بود که نشان از کاهش 226 میلیون مترمکعبی درمقایسه با زمان مشابه سال قبل دارد.

وی ادامه داد: این درحالی است که پارسال سال کم بارانی در مقایسه با مدت مشابه درازمدت در تهران بوده است. مدیرعامل آب منطقه ای تهران با بیان اینکه در دهه گذشته به خاطر افزایش جمعیت، افزایش ساخت و ساز و بالارفتن بهداشت عمومی هر سال تقریبا سه درصد افزایش مصرف وجود داشته است گفت: در حال حاضر میزان سرانه تولید آب در تهران برای هر نفر 370 لیتر در شبانه‌ روز و میزان مصرف 320 لیتر برای هر نفر است و این در حالی است که نرم جهانی مصرف آب در شبانه‌ روز برای هر نفر 150 لیتر است.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران میزان آب به حساب نیامده را 26 درصد عنوان کرد و گفت: اکنون در تهران مصرف آب دو برابر نرم جهانی است. ارتقایی با بیان اینکه با نیم لیتر آب هم می‌شود وضو گرفت تاکید کرد: این در حالی است که عده ای برای وضو گرفتن دقت لازم را به عمل نمی‌آورند و گاهی برای وضو چهار تا 4.5 لیتر آب مصرف می‌کنند.

ارتقایی به مردم توصیه کرد در وضو گرفتن، استحمام، شستن ظروف، شستن حیاط و شستشوی خودرو در مصرف آب صرفه‌جویی کنند. وی اظهارداشت: مصرف آب تهران در زمان کنونی از 2.7 میلیون مترمکعب به 2.81 میلیون مترمکعب رسیده و در صورت افزایش دما، این میزان مصرف به 3.4 میلیون مترمکعب در یک روز هم می‌رسد.

وی با بیان اینکه در رودخانه کرج در ثانیه 10 مترمکعب آب عبور می‌کند گفت: در زمان پیک، مصرف تهرانی‌ها 40 مترمکعب در ثانیه است که در واقع نشان از مصرف چهار برابری مردم تهران نسبت به آورد رودخانه کرج دارد.

این مقام مسئول در وزارت نیرو درباره تمهیدات اندیشیده شده برای مدیریت مصرف و بحران آب تهران افزود: از شش ماه دوم سال گذشته تعدادی چاه وارد مدار بهره‌برداری شد و به دستور وزیر نیرو، نشست‌های منظمی با قائم‌ مقام وزیر نیرو در اینباره برگزار شده است.

ارتقایی ابراز امیدواری کرد در ماه‎های آینده تصفیه‌خانه هفت تهران وارد مدار بهره‌برداری شود. وی گفت: برنامه‌ریزی شده که 220 میلیون مترمکعب از شرق و 350 میلیون مترمکعب از سد امیرکبیر و طالقان وارد تهران شود و چاره‌اندیشی شده است که مابقی آب موردنیاز از منابع آب زیرزمینی تامین شود.

وی با بیان اینکه همچنین برنامه‌ ریزی شده که 70 میلیون مترمکعب از محل مدیریت مصرف و صرفه‌ جویی آب ذخیره شود گفت: با این وجود اگر مصرف کنترل نشود، دچار کمبود خواهیم شد. ارتقایی تصریح کرد: بخشی از این صرفه‌ جویی به اعمال فشار شبکه، کاهش نشتی‌ها و بخشی هم به مصرف‌ کنندگان مربوط می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران تصریح کرد: سازمان هواشناسی پیش بینی‌ کرده است که بارش‌های فصل بهار با 25 درصد کاهش در مقایسه با درازمدت مواجه است.