صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۶۲۶۴
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۱ - ۲۴ فروردين ۱۳۹۳
بررسي آخرين گمانه‌زني‌ها درباره سرنوشت فراكسيون جديد نمايندگان
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
داستان تشكيل فراكسيون اعتدال دنباله‌‌دار شده است و بي‌سرانجام، عمر مجلس نهم به نيمه رسيده است، اما نمايندگان مستقل و حامي دولت همچنان براي تشكيل جرياني جديد تلاش مي‌كنند. به نظر مي‌رسد عزم نمايندگان مستقل و جمعي از هواداران دولت حسن روحاني در بهارستان براي چارچوب‌مند كردن نقش نمايندگي‌شان در مجلس هفتم جدي است .

به گزارش انتخاب و به نوشته یکی از روزنامه های صبح، اخيرا هم خبر آمده كه مي‌خواهند با تشكيل فراكسيون «اعتدال» تا پايان فروردين ماه راه‌شان را از قريب به 200 نماينده ديگر كه پسوند اصولگرايي را به دنبال مي‌كشند، جدا كنند. آن‌طور كه ابراهيم نكو، نماينده رباط كريم و بهارستان تشكيل فراكسيون اعتدال قطعي است آنچنان كه كيك تولد فراكسيون اعتدال سفارش داده شده است، به گفته او با مراجعاتي كه در چند روز گذشته نمايندگان داشته‌اند تعداد اعضاي اين فراكسيون بيش از ??? نماينده خواهد بود.

نكو مي‌گويد كه خط‌مشي فراكسيون اعتدال چيزي جز اعتدال نيست و درمسير آرمان‌هاي امام خميني(ره)، انقلاب و شهدا گام بر مي‌دارد و امروز مجلس براي همكاري هرچه بيشتر بين دولت و مجلس به اين فراكسيون نياز دارد.

بگفته نكو عده‌يي تلاش مي‌كردند فراكسيون اعتدال را در نطفه خفه كنند اما نتوانستند و تا پايان فروردين فراكسيون اعتدال اعلام موجوديت مي‌كند. از روي كار آمدن دولت يازدهم تاكنون كه قريب به هفت ماه مي‌گذرد بحث تشكيل فراكسيوني به نام اعتدال در بهارستان در دستور كار جمعي از نمايندگان قرار گرفته است كه نام آشناترين‌شان هم علي مطهري، عليرضا محجوب و عابد فتاحي هستند اما تشكيل اين فراكسيون همواره مورد تعلل قرار گرفته است و هر بار وعده اعلام موجوديت آن به تعويق افتاده است. برخي مخالفت علي لاريجاني با تشكيل جريان سومي در بهارستان را عامل اين تاخير مي‌دانند و جمعي ديگر فشارهاي تندروهاي مجلس عليه نمايندگان مشتاق تاسيس اين فراكسيون را عامل اين تعويق‌ها مي‌دانند و معتقدند كه جمعي از اصولگرايان نمي‌خواهند عده‌يي ديگر از نمايندگان با قدرت سازماندهي شده مقابل تماميت‌خواهي‌شان بايستند. به رغم اين گمانه‌زني‌ها اما از موسسان فراكسيون سوم در مجلس مي‌گويد «با وجود فشارهاي زياد حتي با 10 نماينده هم فراكسيوني با مشي اعتدال را در مجلس تشكيل مي‌دهيم.»

 عابد فتاحي با گلايه از اينكه كه مجلس نهم دست عده‌يي خاص مي‌چرخد و برخي نمايندگان احساس بيهودگي مي‌كنند، خبر داد: «نمايندگاني كه به دنبال تاسيس فراكسيوني معتدل در مجلس هستند زماني دست از تشكيل اين فراكسيون مي‌كشند كه آقاي لاريجاني بتواند ما را قانع كند كه چرا نبايد اين فراكسيون را تشكيل دهيم.»

در تشريح علت مخالفت‌ها با تشكيل فراكسيون اعتدال هم گفت كه با آقاي لاريجاني و حداد هيچ نشستي نداشتيم البته از گوشه و كنار شنيده‌ايم كه آقاي لاريجاني مخالف تشكيل فراكسيون نمايندگان اصلاح‌طلب و مستقل در مجلس است. حتي از بيرون از مجلس نيز فشار بر ما زياد است، اما معتقد هستيم كه فراكسيون افراد مستقل، اصلاح‌طلب و دگرانديشي كه بتوانند فعاليت خود در مجلس افزايش دهند بايد وجود داشته باشد. به عقيده فتاحي متاسفانه جو كنوني مجلس سنگين است و اين امر به دليل تندروي و واكنش‌هاي سياسي برخي نمايندگان از هر دو فراكسيون موجود در مجلس است. ما مي‌بينيم برخي نمايندگان درباره برخي طرح‌ها و لايحه‌ها سياسي‌كاري مي‌كنند. در صورتي كه ما انتظار مجلسي آرام و معتدل را داريم. اين نماينده اصلاح‌طلب در مجلس نهم، به سايت تدبير گفت كه مجلس دچار روزمرّگي شده است.

 اگر 200 نماينده در مجلس حضور داشته باشند شايد نيمي از آنان در راي‌گيري شركت كنند. ما بر اين باوريم و از ظرفيت همه نمايندگان براي امور قانونگذاري استفاده نمي‌شود. ما هم تحت هر شرايطي فراكسيون اعتدال را تشكيل مي‌دهيم تا به اين روزمرّگي پايان دهيم. با وجود اصرار نمايندگان مستقل و اصلاح‌طلب بهارستان براي تشكيل فراكسيون اعتدال اما همچنان اعلام مخالفت ژنرال‌هاي اصولگرا با تشكيل فراكسيون جديد در بهارستان پا برجاست همچنان كه چندي پيش احمد توكلي نماينده تهران گفت فكر نمي‌كنم نمايندگاني كه به دنبال فراكسيون اعتدال هستند به نتيجه‌يي برسند، چرا كه ايجاد فراكسيون اعتدال در مجلس براي دولت خوب نيست.

به عقيده توكلي تعداد اعضاي فراكسيون نزديك به دولت بيش از 100 نفر نمي‌شود و اين مساله براي دولت نيز خوب نيست. به گفته او هم اكنون سه گروه 100 نفري (اصولگرايان، رهروان ولايت و نمايندگان نزديك به دولت) هستيم و ريزش‌هاي رهروان به سمت دولت رفته است. اصرار موسسان فراكسيون اعتدال براي اعلام موجوديت فراكسيوني جديد جدي است و وعده داده‌اند كه طي چند روز اخير با برگزاري نشستي به شايعات و گمانه‌زني‌هاي مخالفان‌شان پايان دهند در مقابل اما مخالفان آنها در مجلس، هم قدرت لابي‌گري دارند و هم صدايي رساتر، حال بايد ديد جمعيت مستقل و حامي دولت روحاني توان مقابله با مانع تراشي‌ها مخالفان‌شان را دارند يا اينكه بازهم تلاش‌هايشان براي تولد «فراكسيون اعتدال» در لابه‌لاي ديگر برنامه‌هاي معطل‌مانده مجلس نهم بايگاني‌مي‌شود.