پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای استانی افغانستان از ساعت 7 صبح امروز (شنبه) در 6428 حوزه های رای گیری در مناطق مختلف این کشور آغاز شد.
به گزارش ایرنا از کابل، در این انتخابات هشت نامزد ریاست جمهوری و 2700 نامزد شوراهای استانی رقابت می کنند و نزدیک به 400 هزار تن از نیروهای امنیتی، ارتش و پلیس افغانستان تامین امنیت انتخابات را که در بیش از شش هزار حوزه رای گیری انجام می شود بر عهده دارند.
محمد یوسف نورستانی رئیس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان اعلام کرده که 325 هزار ناظر داخلی و بین المللی بر انتخابات نظارت می کنند.
کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان 12 میلیون نفر را واجد شرایط شرکت در انتخابات این دوره اعلام کرده است.
حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان و بان کی مون دبیر کل سازمان ملل هم از مردم افغانستان خواسته اند به طور گسترده در انتخابات شرکت کنند.
کرزی پیش از این با رد برخی ادعاها در خصوص احتمال تقلب در انتخابات ابراز اطمینان کرد که نامزدها نتیجه انتخابات مشروع را می پذیرند.
کارشناسان این دوره از انتخابات افغانستان را که زیر سایه تهدید طالبان برگزار می شود، از حساسیت زیادی در تعیین آینده سیاسی افغانستان برخوردار می دانند.
تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از 13 بهمن 92 و تبلیغات نامزدهای شوراهای ولایتی (استانی) از 13 اسفند آغاز شد و در ساعت 24 روز چهارشنبه 13 فروردین 93 به پایان رسید.
عبدالرب رسول سیاف از فرماندهان جهادی افغانستان و عضو سابق پارلمان این کشور ، اشرف غنی احمدزی رئیس سابق کمیسیون انتقال مسئولیت های امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای افغان و از مدیران سابق بانک جهانی ، عبدالله عبدالله وزیر خارجه اسبق و رقیب اصلی حامد کرزی در انتخابات قبلی ، زلمی رسول وزیر امور خارجه سابق ، هدایت امین ارسلا مشاور سابق رئیس جمهوری ، قطب الدین هلال رئیس سابق کمیته سیاسی حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار ، گل آقا شیرزی وزیر اسبق شهرسازی و والی ننگرهار، و داوود سلطان زی نماینده اسبق مجلس هشت نامزد ریاست جمهوری هستند. انتخابات امروز شنبه سومین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان پس از سقوط حکومت طالبان در سال 1380 (2001 میلادی) تا کنون است.
اولین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در مهر ماه 1383 (اکتبر 2004) با حضور 18 نامزد و شرکت 10.5 میلیون افغان برگزار شد که حامد کرزی رئیس دولت انتقالی با کسب 55 درصد آرا به ریاست جمهوری رسید.
دومین انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در مرداد 1388 (اوت 2009) برگزار شد که انتخابات به دور دوم کشیده شد و با انصراف عبدالله عبدالله رقیب کرزی از ادامه رقابت، کرزی بار دیگر به مقام ریاست جمهوری رسید.