پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : حجتالاسلام جعفریان (استاد تاریخ دانشگاه تهران) گفت: زنده یاد استاد باستانی پاریزی یکی از برجستهترین اساتید تاریخ دانشگاه بودند و مشابه ایشان در طول تاریخ نادر است.
به گزارش انتخاب، مراسم تشییع پیکر محمدابراهیم باستانیپاریزی شاعر، نویسنده و استاد تاریخ صبح امروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور، فرجی دانا وزیر علوم و برخی چهرههای فرهنگی و هنری در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد.
بنا بر این گزارش، حجتالاسلام جعفریان استاد تاریخ دانشگاه تهران، طی سخنانی در این مراسم به شخصیت باستانی پاریزی پرداخت و عنوان کرد: بنده هشت سالی را که در گروه تاریخ دانشگاه تهران بودم از مصاحبت این عزیز برخوردار شدم گرچه افتخار شاگردی ایشان را نداشتم اما شنبه هر هفته چند دقیقهای در کلاسهای ایشان حضور پیدا میکردم و از وجود ایشان بهره میبردم.
وی افزود: استاد باستانی پاریزی یک عالم به تمام معنا بود و در تمام این سالها کسی از زبان ایشان کوچکترین غیبتی نشنید. ایشان یکی از برجستهترین اساتید طول تاریخ دانشگاه بودند و مشابه ایشان در طول تاریخ نادر است.
جعفریان خاطرنشان کرد: استاد پاریزی عمر تاریخ را در هیچ دوره تاریخی پای سیاست قربانی نکرد و این ادای احترام استاد به علم باعث شد تا علم مانند دیگر چیزها قربانی سیاست نشود و این چیزی است که مورد افتخار همه قرار میگیرد.
وی افزود: ایشان تا جایی که به حوزه خودشان مربوط میشد علم تاریخ را پیراسته نگه میداشتند. دانشگاه نیازمند پرورش چنین افرادی است و بنا بر این وظیفه حکومت است تا از دانشگاه کاملا حمایت کند چون دانشگاه محل تحصیل و کسب علم است.
بنا بر این گزارش پیام تسلیت حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور کشورمان نیز در این مراسم قرائت شد.
در ادامه گلابزاده یکی از دوستان و نزدیکان باستانیپاریزی طی سخنانی عنوان کرد: 50 سال ارادت من به استاد و عنایت همواره ایشان به من زمینه این قضاوت را برآورد. مردی از گوشه خاک پاریز و سیرجان برخاست و تا لحظاتی دیگر در آرامگاه ابدی خویش آرام خواهد گرفت. او در کوچه پس کوچههای تاریخ در پی بالندگی این مملکت می گشت.
وی افزود: به یاد دارم اولین باری که عصایی در دست استاد دیدم به او گفتم که مبادا این عصای پیری باشد که ایشان به من گفتند این عصا را از چوبهای پاریز سیرجان ساختهام تا اصالت خود را فراموش نکنم.
وی در ادامه خطاب به استاد باستانیپاریزی گفت: استاد مبادا که با سینهای پر از حسرت دنیا را ترک کرده باشی. همیشه تاریخ و فرهنگ این سرزمین بر سر تو گل خواهند ریخت چرا که تو تاریخ و فرهنگ این مملکت را گلباران کردی.
در ادامه این مراسم دهباشی مدیر مجله بخارا طی سخنانی عنوان کرد: شیوه تاریخنگاری باستانیپاریزی مخصوص خودشان بود. ایشان عدهای را به مسائل تاریخی دعوت کردند. هنگامی که جشننامه مجله بخارا منتشر میشد استاد شفیعیکدکنی از استاد پاریزی به عنوان صیاد لحظات یاد کرده است.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام سیدمحمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات طی سخنانی در وصف مرحوم باستانی پاریزی عنوان کرد: استاد در اواخر عمر بابرکت خودشان اظهار نظری داشتند که من آن را در روزنامه اطلاعات منتشر کردم چون ایشان خودشان را همزاد با روزنامه اطلاعات در سال 1304 میدانستند. اگر فرهیختهای در طول تاریخ مورد شماتت حکومتها قرار میگرفت ایشان به واسطه من برای آنها کاری میکرد.
وی افزود: استاد پاریزی در تمام دوران زندگی و در تمامی حکومتهای کشور مجیز هیچ حاکمی را نگفتند و با صلابت کویرگونه خودشان حماسه آفریدند.
دعایی خاطرنشان کرد: در رژیم طاغوت او را به صورت غیابی به عضویت در یکی از هیأت امنای فرهنگی دربار درآورده بودند که ایشان پس از شنیدن این موضوع به شدت آن را تکذیب کردند و گفتند من عضو هیأت امنای فرهنگی مجمعی که در غیاب من اسمم را رد کرده باشند نیستم.
وی در پایان سخنان خود پیام تسلیت سیدمحمد خاتمی را قرائت کرد.
در پایان این مراسم نیز فرخنده حاجیزاده نویسنده به قرائت پیام تسلیت کانون نویسندگان ایران پرداخت.
همچنین در این مراسم 89 شاخه گل به پاس 89 سال عمر بابرکت استاد باستانیپاریزی نثار ایشان شد.
از حاضرین این مراسم میتوان به چهرههایی نظیر محمدرضا شفیعیکدکنی، بهمن فرمان آرا، فرهاد توحیدی، فخرالدین فخرالدینی، بهمن رجبی، سیدمحمد حسینی وزیر سابق ارشاد، جواد مجابی، امید، حجتالاسلام محمود دایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات، سهیل کریمی، سیدحسین مرعشی، میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و ... اشاره کرد.