پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گروهی از محققان علوم پزشکی در اسپانیا و ایتالیا دریافتند مصرف روزانه نیم کیلوگرم توت فرنگی به مدت یک ماه ، سطح کلسترول و تری گلیسرید خون آنان را به طور بارزی کاهش می دهد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، پیشتر ، مطالعات متعددی درباره ظرفیت آنتی اکسیدانی توت فرنگی انجام شده بود ولی اکنون محققان ایتالیایی دانشگاه دله مارچه همگام با محققان اسپانیایی در خرانادا و سویل به میزان 500 گرم توت فرنگی به رژیم غذایی روزانه 23 داوطلب ، به مدت یک ماه آنان را مورد بررسی قرار دادند.
آنها همه روزه پیش و پس از صرف توت فرنگی ، آزمایش خون می دادند.
محققان در مقاله ای که در شماره اخیر نشریه بیوشیمی تغذیه منتشر شد اعلام کردند بعد از یک ماه ، کلسترول خون، ال دی ال یا چربی بد خون این افراد و نیز تری گلیسرید خون این افراد به ترتیب ، نه درصد ، 14 درصد و 21 درصد کاهش یافت.
البته در این بررسی ، میزان کلسترول خوب خون این افراد ، تغییر نیافت.
مصرف توت فرنگی همچنین به تغییرات مثبتی در دیگر نشانگرهای خونی افراد انجامید و کارکرد پلاکت های آنان نیز ارتقا پیدا کرد.
دکتر ماریتزیو باتینو مدیر این برنامه مطالعاتی گفت: این ، نخستین مطالعه منتشر شده ای است که از نقش بیواکتیو ترکیبات موجود در توت فرنگی در کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی حمایت می کند.
کلسترول ماده ای است از جنس چربی که در تمام سلول های بدن وجود دارد و در ساخت دیواره ی سلولی و برخی هورمون ها نقش مهمی را ایفا می کند.
قسمت اعظم کلسترول در داخل بدن و توسط کبد ساخته می شود و بقیه آن با مصرف غذاهای پر کلسترول و پر چرب وارد بدن می شود.