صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۹۸۰۶
تعداد نظرات: ۴۸ نظر
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۱ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۲
/گدشته صداوسیما اصلا قابل دفاع نیست/دست رئیس صداوسیما باز مانده/ در مقابل انتقادات فردی از سوی دولت باید در صداوسیما حضور داشته باشد/به هیچ وجه من الوجوه در صداوسیما نباید پای تخریب به میان بیاید/نباید یکه تاز باشد/جلسات سئوال از وزرا از تلویزیون پخش شود/رسانه ملی مطلوب باید رسانه ملی باشد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دکتر عماد افروغ می گوید صداوسیما به قدری در دولت های گذشته لاپوشانی، سکوت، توجیه و تطهیر می کرد که واقعا مانده بودیم این چه صداوسیما و چه دانشگاهی است؟

وی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری «انتخاب»، با بیان این که «گدشته صداوسیما اصلا قابل دفاع نیست» توصیه می کند که «به هیچ وجه من الوجوه در صداوسیما نباید پای تخریب به میان بیاید»

اهم اظهارات وی در پی می آید:

{عملکرد صداوسیما پس از انتخابات 92} من معتقدم که تمام دولت ها را باید نقد کرد. به رغم اینکه دولت ها انطور که باید و شاید مخصوصا در دولت نهم و دهم نقد نشده اند اما اگر دولتی مورد نقد قرار می گیرد، باید فردی از سوی فرصت دفاع داشته باشد. همینطور، اگر مطلبی به دولت بسته شد و دولت جوابیه ارسال کرد، صداوسیما وظیفه اش این است که به آن توجه کند. اگر مسئله ای از سوی دولت تکذیب شده، صداوسیما موظف است که تکذیبیه آن را پخش کند.

بنده بیشترین نقدها را به آقای ضرغامی داشته ام که چرا دولت نهم و دهم را نقد نمی کنید، ولی اکنون که در این سازمان پای نقد به میان آمده، من خوشحالم. با این حال باید فرصتی در اختیار دولت و مقامات رسمی قرار داده شود. به طوریکه باید به قوه مجریه فرصت دفاع حدالامکان همزمان داده شود.

نقد چندین ملاک دارد که می توان به روشمند، مستند و مستدل بودن اشاره کرد. نقد نباید انکه می گوید باشد، بلکه نقد باید انچه گفته می شود باشد. نقد باید نسبت به تفکر افراد باشد نه شخصیت آنان، معمولا خلط هایی در این زمینه صورت گرفته است. در صداوسیما نیز نباید به هیچ وجه من الوجوه پای تخریب به میان بیاید.

تخریب نقدی است که مستند و روشمند نیست و موضوع خوب شناخته نشد و خلط ماقول مقال می شود. در کل معتقدم، همانطور که امام می گوید، تخطئه از مواهب الهی است اما صداوسیما حق تخطئه ندارد ولی اگر یک نفر غیر از صداوسیما، در عرصه عمومی مدنی اقدام به تخطئه کرد، می توان از آن فرصت ساخت. تخطئه مربوط به یک قدرت رسمی نیست، درواقع یک قدرت رسمی با یک قدرت دیگر نمی تواند مخربانه برخورد کند. همیشه گفته ام، وقتی قصد انتقاد از دولت ها را داریم، باید در حضور نمایندگان و کارشناسان دولت باشد و یا اگر آن ها حضور ندارد، پاسخ آنها حتما باید قرائت شود.

{در مورد رسانه ی ملی مطلوب} در رسانه ی ملی مطلوب، بایستی شورای سیاستگذاری وجود داشته باشد که متاسفانه فاقد آن است. در حال حاضر تنها شورای نظارت بر صداوسیما وجود دارد اما اختیارات ریاست سازمان خیلی زیاد است. رسانه ی ملی مطلوب بایستی احساس رقابت کند، یعنی یکه تاز نباشد و در معرض نقد منتقدین قرار گیرد و اگر به به یک شخصیت حقیقی یا حقوقی اعتراض و انتقاد کرد، آن مجموعه یا فرد بتواند از خود دفاع کند. در واقع رسانه ی ملی مطلوب باید رسانه ی «ملی» باشد و فراجناحی نباشد. رسانه مطلوب ملی نباید به یک جناح خاص تعلق داشته باشد و باید بیشتری به وحدت بپردازد و اگر می خواهد به ارکان دولت انتقاد وارد کند، باید نقدش مستدل بوده و اگر پاسخی هم دریافت کرد، آن را قرائت کند..

{آیا تاکنون صداوسیما در کشور وحدت ایجاد کرده است؟} وقتی در صداوسیما مناظره برگزار می شود، من خوشحال می شوم. صداوسیما باید روحیه انتقادی داشته باشد، در حقیقت، این سازمان به قدری در دولت های گذشته لاپوشانی، سکوت، توجیه و تطهیر می کرد که واقعا مانده بودیم این چه صداوسیما و چه دانشگاهی است. اما الان که تلویزیون روی خوشی به نقد نشان می دهد، باوجود برخی نواقص، رویکرد فعلی اش مطلوب تر از گذشته است.

گدشته صداوسیما در دوران دولت نهم و دهم اصلا قابل دفاع و قابل قبول نبود و به هیچ وجه آن را توجیه نمی کنم. در همان زمان گفتم این رسانه ملی نیست و جناحی است، آن هم نه جناحی فراگیر بلکه یک اقلیت.

با این حال، برای بنده که به نقد گرایش دارم، رویه فعلی تلویزیون را به فال نیک می گیرم که البته باید اصلاح شود. موظف کردن به قرائت پاسخ ها و پرهیز از برخورد جناحی از این حمله است. حقیقت این است، چون من نقد را دوست دارم، رویکرد فعلی را نسبت به گذشته مطلوبتر می دانم اما تایید نمی کنم.

{در مورد صداقت در انتقادات صداوسیما و رویکرد آن} نیت از شرایط نقد نیست و این مسئله به نیت خوب و بد کاری ندارد. نقد خوب نه نیاز به شرط اخلاقی و نه نیاز به شرط اجتماعی دارد، اینکه می گویند دلسوز باشید و راه حل بدهید، برای این است که جامعه اقبال بهتری به نقد نشان دهد.

{در مورد وجود تلویزیون خصوصی و فضای رقابتی} رسانه ی خوب رسانه ای است که در رقابت باشد، یعنی احساس کند رقیب دارد. در واقع صداوسیما احساس رقابت نمی کند و شورای سیاستگذاری هم ندارد(شورایی که متشکل از استراتژیست ها نظریه پردازان فرهنگی است)همین مسائل باعث می شود که دست رئیس سازمان باز می ماند.

طی دوره ی هفتم مجلس، در کمیسیون فرهنگی پیشنهاد شد که این مشکل حل شود اما اقبالی نشان داده نشد. در واقع، یک شورای سیاستگذاری باید وجود داشته باشد که چارچوب بدهد، نه اینکه رئیس صداوسیما چارچوب بدهد. در اصل، بحث رقیب داشتن، منع قانونی وجود دارد، قانون جلوی این کار را گرفته است، حتی اصلاحاتی که در مورد اصل 44 صورت گرفت، شامل صداوسیما نشد. بنابراین این منع قانونی باید برطرف شود. در این میان مسئاله نظارت نیز باید رعایت شود. رسانه ی خصوصی باید مشمول نظارت قانون اساسی و نظام قرار گیرد اما منع قانونی اش را باید حل کرد چراکه قانون اجازه نداده و گفته صداوسیما باید در دست حاکمیت باشد.

به هرحال این مسئله می تواند مطرح شود و تبدیل به به قانون خوبی شود. تا آن زمان شورای نظارت باید دقت کرده تا صداوسیما از جایگاه ملی خودش عدول نکند و در اختیار جناح و سلیقه ی خاصی قرار نگیرد.

من از جامعه باز استقبال می کنم چراکه ظرفیت ها و فعلیت ها آشکار می شود. به نظر من جلسات سئوال از وزرا و جلسات شورای نگهبان باید از صداوسیما پخش شود. با این اقدام، اگر نماینده ای سئوال نامناسب و بد کرد و حتی اطلاعات و اشراف لازم را به موضوع نداشت، فرصتی پیش می آید که مردم قضاوت کنند کدام سئوال به جا بود و کدام پاسخ مناسب بود.

در زمانی که بنده در مجلس حضور داشتم، طرح انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تصویب شد. این لایحه محدود بود اما با تلاش بنده که تخصصم در این مسئله است اصلاح و نهاتیا تصویب شد. البته نمی دانم در مجلس هشتم این مصوبه چه سرنوشتی پیدا کرد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۸
در انتظار بررسی: ۱۹
غیر قابل انتشار: ۴۲
ایرانیو
|
۲۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
صدا و سیما صدای ملت نیست .
ناشناس
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
آقای ضرغامی آخرت خود را به دنیای بعضی ها فروخته است و متاسفانه فرصت جبران را هم از دست داده است. خیلی دلم به حالش می سوزد.
ناشناس
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
خیلی ها را می شناسم که به خاطر ... وسیاست های غلط صداوسیما حتی کسانی که روزی ماهواره را گناهی نابخشودنی می دانستند اکنون اخبار را از ان سوی مرزها می گیرند.این است نتیجه اعمال شما اقای ضرغامی که حتی در خانواده های مذهبی بای ماهواره را باز کردید.تا کی میخواهید به بیراهه بروید.
رضا 1986
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
اندکی صبر.... خرداد نزدیک است
ناشناس
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
صدا و سیما اشکالی نداره به وظیفه خود عمل می کنه اگر خلاف قانون می کرد تا حالا صد بار محاکمه شده بود و
ناشناس
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
تعداد كارمنداش بيشتر از مخاطب وبيننده هاشه
محمد
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
تا سال آینده صد در صد مردم ماهواره دارند. آقای ضرغامی و خانواده ایشان رسانه خودشون رو تماشا کنن.
ناشناس
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
ما سالهاست صدا سیما را گذاشتیم کنار و غاصبان بیت المال را که در صدا و سیما از امکانات و اموال مردم و فرصت ها به نفع جناح خودشان سو استفاده می برند از صدر تا ذیل حلال نمی کنیم
پاسخ ها
محمدی
| |
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
حتما ماهواره نگاه می کنید؟
بی تدبیر و نا امید
|
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
آقای افروغ در حال حاضر صدا و سیما که داره دولتی ها رو دعوت میکنه !! میدونی چندین بار اقایان ظریف و عراقچی و مشاوران اقای روحانی رو تو تلویزیون اوردن و درباره توافق نامه ژنو چای صحبت کردن !! دریغ از اینکه یک منتقد رو بیارن تا توافق نامه رو نقد کنه .

برو ببین چطوری حامیان توافق از مناظره با منتقدان توافق فرار می کنن ...
هر چند رسانه هایی اصلاحات چی ها و کارگزارانی ها چنان خفقان رسانه ای رو درست کرده اند که در نهایت به ضررشان تمام خواهد شد . تا کی میخواین واقعیت ها رو از مردم مخفی کنید .

در ضمن اقای افروغ شما کجا بودین دم و دقیقه رسانه ملی !! دائم دولت احمدی نژاد رو می کوبید و امثال شماها سکوت پیشه کرده بودین و دائم دست به تخریب می زدید .
حالا که نوبت به دولت اقایون چپی و راستی رسیده صدا و سیما شده ...
دوره ی این بازی ها و ننه من غریبم به پایان رسیده شما هم دائم این حرفا رو تکرار کنید تا مردم به شما بخندند ....
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
اقای ضرغامی و دوستان انتقاد پذیر باشید و امیدوار نه بی تدبیر و نا امید
saeed
| |
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
جناب بي تدبير و نااميد شما كه توافق ژنو را ژنوچاي خطاب مي كنيد شايد بهتر بود مسئوليت خود در چهارچوب قانون اساسي را نيز ذكر مي كرديد. لطفا نامه مقام معظم رهبري به آقاي روحاني بعد از توافق ژنو را مطالعه بفرماييد.اميدوارم امثال جنابعالي تعهد خود را به ولايت فقيه در قول و خصوصا در عمل نشان دهند.
امید و تدبیر
| |
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
اگر منظور شما ما مردم است که ما از توافق نامه ژنو کاملا آگاهی داریم شما و پایداری رو نمی دونم کجا بودید حتما کره مریخ بودید اره عزیزم اینها همه از اثرات شکست در انتخابات گذشته وبه امید خدا اینده است.
ناشناس
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
اگر در این دوره هم رئیس جمهور ی می آمد که باب میلشان بود همان رویکرد 8 ساله قبلی را استمرار می بخشیدند. و فکر نکنید که آقایان صدا سیما تغییری در عقیده و روششان دادند. همان آقایان هستند با همان رویکرد. ولی چون دولت فعلی را نمی پسندند نقدشان گل کرده است.
پارسا
|
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
خوشحالم این سیما رانمی بینم وصذای آن رانمی شنوم بجز برنامه نود
سعید
|
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
عقاید ایشان در گفتگو با خبرگزاری فارس ، زمین تا آسمان فرق می کند !
ناشناس
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
تیتر اول فارس نیوز مصاحبه با ایشون هست با نظرات 180 درجه برعکس!
آدم کدوم رو باور کنه؟؟؟
ناشناس
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
به گفته زیباکلام ، صداسیمای حامیان جلیلی ، حتا نه دیگر اصولگرابان
ناشناس
|
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
ضرغامی دست و پا زدن آخر رو انجام میده چون سیاست های کلان کشور عوض شده و افرادی مثل ضرغامی که سیاست های پیشین رو اجرا می کردن دوره مصرفشون تموم شده
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
اي ول
ناشناس
| |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
يه حسي ميگه كه درحال عوض شدنه ولي چه خوبه كسي بيادكه پيام 24خرداد رو گرفته باشه
ناشناس
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
جناب استاد چقدر خوشحالم که صدایتان را می شنوم جامعه ما به اندیشمندان دلسوز و فرهیخته نیاز دارد
ناشناس
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
با نظر دکتر افروغ کاملا" موافقم .
به عملکرد آقای ضرغامی در صداوسیمای مثلا" ملی در دوره دولتهای نهم و بعد از نهم صفر می دهم که برای ایشان زیاد هم است ...
ناشناس
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
احسنت بر اقای افروغ همه ما باید دست به دست هم بدهیم برای این صدا و سیمای میلی و ... کاری بکنیم
hossein
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
سلام . مثل اینکه خنده بازارو یادتون رفته که در دولت دهم چی کار می کرد و از وقتی دولت اعتدال اومده کلا منحل شده لطفا چشماتون رو باز کنین و اینقد ... گیر ندین ،فقط همین مونده که دیگه صدا و سیما هم بیفته دست غرب زده ها!!!
پاسخ ها
ایرانی
| |
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
سلام کوچولو با همان برنامه ها برات لالایی کردند که از هیچی خبر نداری
ناشناس
| |
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
مگه الان دست شرقی هاست؟نه جانم دست تندروهای افراطی است میگی نه منفی و مثبتارو یکبار نگاه کن جانم
ناشناس
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
ان شاالله مسئول بعدي صداوسيمافردمعتدلي باشد.
باقرالعلوم
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
زنده و پاینده باشی استاد خوب و بزرگوارم
زهرا
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
ما که خیلی وقته دیگه تلویزیون نمی بینیم.
خسته شدیم از بس ... و سیاسی کاری کردن
محسن
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
صدا وسیما تریبونی برای ترویج وتبلیغ دین هم هست وبا این رفتارش به دین چه ضرباتی زده است که حالا حالاها نمی تواند بلند شود این بد بختی بزرگ است آقای افروغ
ناشناس
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
الان موقع بسیار مناسبیاست برای اظهار نظر صاحب نظران درموضوع صدا وسیما تا باروشنگری شرایط را برای تحول ایجاد کنند-استا افروغ پون معتقد به گفتمان درون نظام است وحرگت جوهری با حفظ چهارچوب نظام راقبول دارد فرد دلسوزی است
همشهری
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
ضرغام تی وی !!!
ناشناس
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
صداوسیما پناهگاهی شده برای اصولگرایان
ححح
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
باید بین این دو یکی انتخاب شود : یا راه اندازی تلویزیون خصوصی ،،، یا همراهی مردم با شبکه های ماهواره ای و قبول پیامدهای آن .
اگر دلسوز و ... بودند حتما راه اول را بر می گزیدند .
mina
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
ﺭﺳﺎﻧﻪ ﺿﺮﻗﺎﻣﯽ ﻣﺪﺗﻬﺎﺳﺖ ﺍﺯ ﻣﺴﯿﺮ ﻣﻠﯽ ﺑﻮﺩﻥ ﺑﯿﺮﻭﻥ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭﻣﻦ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﺨﺺ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﻣﺘﺎﺳﻔﻢ .
ناشناس
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
اقای افروغ هنوز هم همان گروه اقلیت در صدا و سیما در راس کار هستند و در حال تخریب دولت
امیر
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
خواهشمندیم این بی صداقتی ها در اخبار و رسانه کمتر شود.
این روز ها اخبار واقعا توهین به شعور ملت میکند
ناشناس
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
پيشنهاد ميدم اسم اين سازمان به صدا و سيماي به ميل جبهه پايداري تغيير پيدا کنه.
ناشناس
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
سياست گذار صداوسيما معاونت سياسي است كه شامل آخوندي، سيدمهدي، جوانفكر و ... هستند كه همگي تندرو و احمدي نژادي هستند.
پاسخ ها
علیرضا
| |
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
تندرو یعنی افرادی همچون آقای حجاریان که مجلس رو میخواست منحل کنه.آره عزیزم
ناشناس
| |
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
آقاي عليرضا :
جوش نيار برادر جبهه پايداري
فرا
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
شاید در طول روز، 30 ثانیه هم پای این رسانه میلی! نمی نشینم. ناراحتی ام از آن روست که بودجه ی کلان آن، از جیب من و امثال من کسر می شود! برای خودم متاسفم...
ناشناس
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
صداوسیمای ما میلی است
ناشناس
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
ار كوره همان تراود كه در اوست ار صدا و سيما انتطاري نيست
پارسی
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
صدا سیما جز این که داره مردمو از خودش بیشتر دور میکنه کار دیگه انجام نمیده.
1982
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۷
بايد توجه داشت صدا سيما از رييس صدا سيما حرف بري نداره از پايداري حرف شنوي داره
پاسخ ها
دانشجو
| |
۲۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۸
در اصل رییس صدا و سیما خدمت جبهه پایداری ارادت های خیلی ویژه داره. احتمالا بعد از پست ریاست صدا و سیما اونم میخواد واسه ریاست مجلس خیز برداره.