صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۶۷۳۴
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۷ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شفقنا: بازتاب و انعکاس یک خبر نه تنها برای یک خبرنگار بلکه برای نظام رسانه‌ای یک کشور در نظام بین الملل اهمیت دارد و اگر در تهیه و انتشار آن اشتباهی رخ دهد، اعتبار یک رسانه و حتی نظام اجتماعی و سیاسی آن کشور خدشه‌دار می‌شود. از این رو اهالی یک رسانه باید از صحت یک مطلب اطمینان حاصل کنند تا نه تنها نام و نان رسانه خود را به خطر نیندازند بلکه با ایجاد نگاهی خاص در افکار عمومی جهان سیاست‌ها و اولویت‌های کشورش را به مخاطره نیندازد. برای تحقق صحت یک مطلب شناخت منبع امری اساسی و ضروری است و با توجه به رواج شیوه کپی‌کاری به عنوان یکی از منابع اصلی رسانه‌ها توجه به سابقه و اهمیت منبع مهم‌تر و ضروری‌تر شده است. برای تشریح این امر به یک نمونه مطلب منتشر شده و بازتاب‌های آن می‌پردازیم تا با تذکر درباره اهمیت منبع، خطرهای پیش روی کم‌توجهی و بی‌توجهی در این زمینه را نیز بشناسیم؛

روز 12 ژانویه 2014 (22 دی ماه) خبری با عنوان «جدیدترین اسناد اسنودن افشا کرد؛ پیوند فضایی هیتلر و آمریکا» بر روی نسخه انگلیس سایت یک خبرگزاری مشهور ایرانی منتشر شد. متن این خبر که هنوز در این رسانه در دسترس است، شامل مصاحبه‌ای با ادوارد اسنودن درباره دولت در سایه ایالات متحده آمریکا، اهداف و برنامه‌های آن است. در این خبر آمده است که متن اصلی آن از سایت whatdoesitmean? برداشته شده است و سایت، تهیه‌کننده اصلی خبر نیست. اگر چه این خبر در سایتی انگلیسی و ثبت شده در آمریکا منتشر شده است اما باز نشر ناشیانه و نادرست آن در نسخه انگلیسی این سایت ایرانی مورد توجه رسانه‌های غربی از جمله روزنامه‌های رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. برخی از واکنش‌ها به استفاده از یک منبع غیرموثق اشاره کرده‌اند و برخی دیگر آن را به عنوان یک ایدئولوژی موجود در ایران و خطرناک خوانده‌اند.

توهین به اسلام و مذهب شیعه، تمسخر سیاست خارجی ایران با اشاره به تناقض میان این خبر و مذاکرات هسته‌ای، اشاره به وجود تفکر افراطی در لایه‌های مدیریتی نظام جمهوری اسلامی ایران،‌ توهین به ایدئولوژی انقلابی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،‌ اشاره و یادآوری اخباری مبتنی بر بی‌دانشی رسانه‌های ایران و ... تنها بخشی از واکنش‌هایی است که در یادداشت‌های رسانه‌های غربی و نظرات کاربران آنها می‌توان دید.