صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۴۵۴۹۸
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۰۸ - ۲۹ دی ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کارشناس و مدرس امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه با بیان این‌که بازها و اسیدها هر دو می‌توانند سبب سوختگی شیمیایی چشم شوند، قدرت تخریب بازهایی مانند سیمان، گچ، مواد پاک‌کننده، بازکننده‌ی فاضلاب و آمونیاک را بسیار خطرناک‌تر و بیشتر از اسیدها دانست.

«شهریار نوری‌الاصل» در گفت‌وگو با ایسنا، سوختگی شیمیایی چشم را تهدید جدی برای بینایی فرد دانست و تصریح کرد: از همین‌رو ضروریست افراد در این‌ موارد حتماً کمک‌های اولیه برای امدادرسانی به فرد مصدوم را به سرعت لحاظ کنند.

وی با هشدار به این‌که کارگران ساختمانی باید به‌هنگام کار با مصالح ساختمانی مانند سیمان و گچ نسبت به مراقبت از چشم‌های خود هوشیار باشند، گفت: این افراد باید کمک‌های اولیه در این زمینه را فراگرفته تا در صورت بروز حادثه سریعاً بتوانند تا حد زیادی از تخریب چشم خود جلوگیری کنند.

کارشناس و مدرس امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه نخستین اقدام در زمینه‌ی سوختگی شیمیایی چشم با اسیدها و بازها را باز نگهداشتن چشم به‌وسیله انگشتان دست برشمرد و تصریح کرد: باید چشم را به زور با انگشتان دست باز نگهداشته و سپس آنها را با آب پرفشار و در صورت امکان با آب گرم شست‌وشو داد.

نوری‌الاصل خاطرنشان کرد: چنانچه دسترسی به آب ممکن نبود افراد می‌توانند از هر مایعی که تحریک‌کننده نباشد مانند شیر و یا چای ولرم برای شست‌وشوی چشم‌ها استفاده کنند.

وی افزود: به‌هنگام شست‌وشوی چشم‌ها باید از مصدوم خواست تا چشمان خود را بچرخاند تا کره چشم بهتر شست‌وشو داده شود و پس از انجام این کار باید چشم‌ها را با استفاده از یک پارچه سرد و مرطوب، اما بصورت شل بست و مصدوم را به درمانگاه منتقل کرد.

کارشناس و مدرس امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه در ادامه در خصوص سوختگی چشم بوسیله‌ی نور خورشید و یا نور جوشکاری نیز گفت: چنانچه فردی به منبع نور ماوراء بنفش مانند خورشید، نور جوشکاری و حتی برف به مدت طولانی نگاه کند پس از یک تا شش ساعت درد شدید در ناحیه‌ی چشم او آغاز و چشم او به سوختگی دچار می‌شود.

به‌گفته‌ی نوری‌الاصل، در این حالت باید چشمان مصدوم را با استفاده از یک دستمال سرد و نمدار بست و نباید اجازه داد که مصدوم چشمان خود را مالش دهد.

وی افزود: پس از انجام این کار باید مصدوم را در یک اتاق تاریک قرار داد و نباید اجازه دهیم نوری به چشمان او برسد.

کارشناس و مدرس امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه تصریح کرد: در این زمان می‌توان به مصدوم برای کاهش درد مسکن داد و با پزشک متخصص چشم به‌منظور گرفتن دستورات پزشکی تماس گرفت.