پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: فتنه یعنی فضای غبارآلود به طوری که حق از باطل تمایز داده نشود، بزرگترین مبارزه با فتنه شفافسازی است که با انتخابات نشان داده شد که چه کسانی دروغگو هستند و رأی مردم را برنمیتابند.
سعید جلیلی در همایش «دانشگاهیان، حماسه بصیرت» که در تالار ابن سینا مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مهمترین امری که مسیر پیشرفت ما را تهدید میکند این است که تصور کنیم مبارزه و مقاومت برای ما هزینه داشته است و بهترین هدیه برای دشمن این است که کشور ما نمیخواهد دیگر مبارزه کند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر رضایت مقام مظم رهبری از روند مذاکرات ژنو، تصریح کرد: سیاست کلی نظام در عرصههای مختلف روشن است نظام ما نظامی تنومند است و رهبر معظم انقلاب دو موضوع را در رابطه با مسأله هستهای مشخص کردند؛ اول دفاع از حقوق هستهای و عدم عقبنشینی از این حق که البته حق غنیسازی هم جزو حقوق ماست و دوم ایستادگی در برابر زیادهطلبی دشمن در این مسیر راهبردی معین شده است.
وی عنوان کرد: امت ما هر ساله دو ماه را برای تکریم حماسه امامان خود اختصاص میدهد، این تکریم بر مبنای مبارزه برای دستیابی به حقیقت است.
جلیلی خاطر نشان کرد: زمانی که یک اندیشه ظهور میکند به طور قطع مزاحمها و معارضهایی دارد که این اندیشه را برنمیتابد در طول تاریخ کشورها همواره عدهای برای تأمین منافع خود به حقوق دیگر کشورها تعرض میکردند حتی نه در طول تاریخ، بلکه در همین روزها، رئیس جمهور فرانسه ادعا میکند که من میخواهم نیروی نظامی به آفریقای مرکزی اعزام کنم چنان که 200 سال پیش در دوره فتحعلی شاه در قرارداد مفصل انگلیس مذاکره میکند که چگونه منافعش در کشورمان حفظ شود.
وی در ادامه افزود: آن چه در مذاکره مفصل مربوط به ایران میشود شامل تعابیر مبهم و دوپهلو است و آن جایی که منافع انگلیس تبیین میشود خیلی واضح و قطعی نوشته شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: همچنان که 20 سال پیش به علت تأمین نشدن منافع عدهای خاص در آفریقا در کشور رواندا یک میلیون نفر کشته شدند و بر اساس همین ادعاها نیز مردم افغانستان عراق، فلسطین و ... نیز کشته میشوند.
وی با اشاره به شکلگیری مناسبات قدرت پس از جنگ جهانی دوم، یادآور شد: در این مناسبات کشورها بر مبنای قدرت برای خویش امتیاز قایل شدند، عدهای دارای حق وتو گشتند و انحصاراتی را برای خود شکل دادند، این انحصارات بر مبنای قدرت شکل گرفت.
جلیلی افزود: شکلگیری این مناسبات هرگز با منطق و استدلال همخوان نبود، این یک منطق ساقط استکباری بود و نکته اینجاست که این منطق تنها رفتار چند کشور زورگو نبود، بلکه به صورت مبنایی و تئوریک و ایدئولوژیک درآمد همین مبناها در دانشگاههای خودمان نیز تدریس میشود و مورد تأیید قرار میگیرد.
وی با اشاره به سابقه جان لاک پدر لیبرالیست غرب، عنوان کرد: سابقه این فرد این بوده است که مدتی دبیر انجمن مستعمرات آمریکای شمالی و همچنین یکی از سهامداران عمده شرکتهای بردهداری بوده است، منطق این مستکبران این بوده است که به هر کشوری در حد نیازش منابعی را در اختیارش بگذاریم و هر چه را که اضافه بود از او بگیریم.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تعبیری در توافقنامه ژنو مبنی بر تأمین نیازهای عملی برای غنیسازی، خاطر نشان کرد: این تعبیر بر مبنای تئوریک استعماری بر اساس تفکر لیبرالیست شکل گرفته و رواج یافته است، حتی برخی در محیط داخلی هم این طنز را تکرار میکنند که اگر میخواهید با امپریالیست مقابله کنید، لیبرالیست بهترین راه است.
وی تأکید کرد: من این انتقاد را به دموکراسی غرب داشتم که چرا شما همیشه فقط دو حزب در کشورتان دارید، چند قرن است که هیچ اختلافی بین این دو حزب نمیبینیم فقط در تاکتیکها کمی با هم اختلاف نظر دارند و اساسا چرا گروه سومی ظهور نمیکند.
وی با بیان اینکه دشمنان ساز و کار رسانهای را طوری شکل میدهند که امر بر عموم مشتبه شود، اظهار کرد: کشور ما مدعی یک الگو و اندیشه شده، این اندیشه به برکت قرآن و اهل بیت(ع) حرف برای گفتن دارد و همچنین این الگو نیاز به الگوی عملی دارد تا نشان دهد که فقط نمونهای بر روی کاغذ نیست. الگوی اسلامی عرضه شده توسط کشور ما نه تنها محقق شد، بلکه موفق هم شد و نه تنها مقاومت میکند، بلکه پیشرفت هم دارد.
جلیلی ادامه داد: دشمنان بر مبنای خودشان جمهوریت را به چالش میکشانند آنان رابطهای را میان دموکراسی و ثبات سیاسی ترسیم کردهاند که هرگاه مشارکت مردمی بیشتر شود ثبات سیاسی نیز کمتر میشود، مردم برخی از کشورها همیشه دچار بیثباتی سیاسی هستند.
وی با اشاره به فتنه سال 88 تصریح کرد: کنگره آمریکا 400 میلیون دلار برای مقابله با رأی مردم ایران قبل از انتخابات 88 مصوب کرد که دو ماه بعد گزارش کتبی را درباره هزینه این مبلغ از دولت آمریکا خواست.
وی اضافه کرد: بعد از حماسه 9 دی وقتی دشمن دید با چنین مردمی رو به رو است تصمیم گرفت که خود مردم را نشانه قرار دهد و به صراحت تحریمهای فلجکننده را در دستور کار خود قرار داد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: ما باید همه توانمان را در عرصه اقتصادی به کار بندیم تا چشم طمع دشمن را از خود دور کنیم، مشکل دشمن با ما چند سانتریفیوژ نیست، آنان نمیخواهند ملتی از حقوق طبیعی خود برخوردار باشد.