صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۳۸۵۱۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۰ - ۰۵ آذر ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برخی از رهبران غربی توافق هسته‌یی با ایران را حاصل تحریم‌ها و فشارها دانستند و این نقطه آغاز کج فهمی جدید آن‌هاست و بدانند تحریم‌ها هیچ گاه ایران را از پایداری در حقوق خود دور نکرد.
 
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی طی نطق پیش از دستور از خود در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بسیج شجره طیبه ای است که در راه محافظت‌ از آرمان‌های انقلاب شکل گرفته است و در دوره‌های بعد از جنگ تحمیلی نیز عامل پایداری و استواری نظام بوده است و این که می‌بینیم هر سه کشورهای زورگو حنجره خود را برای تهدید ایران به کار گرفتند اما هیچ گاه جرات کوچکترین اقدامی را علیه منافع ایران نیافتند ریشه در فداکاری و ایثارگری نیروهای مسلح، با تجربه و بسیج دارد. همچنین روز نیروی دریایی را نیز به سلحشوران نیروی راهبردی دریایی تبریک می‌گویم.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با گروه 1+5 در ژنو گفت: این روزها مردم ایران و جهان شاهد مذاکراتی بودند که در طول 10 سال اخیر یکی از مهمترین مسائل جهان و منطقه بود . مذاکراتی که از حساسیت و ظرافت خاص دیپلماتیک برخوردار است آن هم در مقابل برخی دولت‌های زورگو و بی‌شک ساماندهی چنین مذاکراتی کار سخت و پیچیده‌ای است و جا دارد از رئیس جمهور و تیم مذاکره هسته‌ای و دیپلمات‌های خوب جمهوری اسلامی سپاسگزاری کرده و خسته نباشید عرض کنیم.
 
وی افزود: بی‌شک عنایت الهی، دعای خیر مردم، همت دانشمندان، ایثارگری شهدای هسته‌یی و هدایت‌های گاهیانه رهبری نقش بی‌بدیلی در پیشبرد اهداف ایران در مذاکرات با 1+5 داشت و تداوم این حرکت در گام بعدی همان گونه که در چشم‌انداز نهایی آمده است، یعنی برداشتن همه تحریم‌های ظالمانه نیازمند تلاش، برنامه‌ریزی و همت بلندتری است و امیدواریم وزارت امور خارجه در این مسیر موفق عمل کند.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که در سال 83-84 ایران برای اثبات حسن‌نیت به صورت داوطلبانه برخی از فعالیت‌های خود را به حالت تعلیق درآورد، گفت: در همان روزها یکی از مسئولین غربی در بصره عراق مدعی شد میوه حمله به عراق را در تهران چیده‌ایم اما آنچه که باید بدانند این است که نه تنها این میوه را در تهران نچیده‌اند بلکه با به جای گذاشتن خسارت‌های وسیع انسانی و مالی مجبور به ترک عراق شدند و این جمهوری اسلامی ایران بود که توانست با همت خود در مسیر هسته‌یی شدن حرکت کند و پیشرفت نماید و امروز دانش هسته‌یی ایران با 10 سال قبل متفاوت است و آنچه که آنان را مجبور به توافق با ایران کرد آگاهی آن‌ها از پیشرفت هسته‌یی و عدم تاثیرگذاری تحریم‌ها بر ایران به همراه خشم ملت منطقه بود که از رفتارهای دو گانه آن‌ها به ستوه آمده بودند چرا که خود و هم پیمانانشان را برای داشتن سلاح هسته‌ای صاحب حق می‌دانند اما ایران را مجاز به داشتن فناوری صلح‌آمیز هسته‌یی در مسیر اهداف انسانی و فناورانه نمی‌دانستند و بی‌شک آن چه که آن‌ها را مجبور به عقب‌نشینی کرد وحشتی بود که پیشرفت ایران به جان آن‌ها انداخت و اگر این اظهارات گفته می‌شود رفتاری سرخوشانه است و اگر هدفی غیر از سرخوشی دارند بدانند مجددا از همین جا ضربه خواهند خورد.
 
وی اضافه کرد: برخی از کشورها پیشبرد برنامه هسته‌ای ایران را در مقابل امنیت منطقه قرار دادند غافل از این که خود آنان بودند که شرق و غرب خاورمیانه را در آتش ناامنی سوزاندند و آن گاه از نگرانی خود برای ناامنی منطقه سخن می‌گوییم و همه می‌دانند آنچه برای آنان اهمیت دارد امنیت اسرائیل است و برای سایر مردم منطقه و به خصوص مسلمانان ارزشی قائل نیستند و اقدامات آنان نه تنها تروریست را در منطقه از بین نبرد بلکه باعث گسترش آن شد و من به برخی از کشورهای منطقه می‌گویم که تحت تاثیر القاعات آمریکا قرار نگیرید چرا که ایران بی‌شک عامل ثبات و حامی امنیت همه کشورهای منطقه است و ایران برادر شماست و همه به سوی یک قبله نماز می‌گزاریم و از یک پیامبر تبعیت می‌کنیم و مردم ایران بزرگوارانه اقدامات شما و حمایت‌های شما در جنگ تحمیلی از صدام را فراموش کرده‌اند و بیشترین حمایت را از مردم فلسطین انجام دادند تا فشارهای مضاعفی که بر روی اعراب و مسلمانان وارد شده است در طول این سال‌ها کاهش یابد.
 
رئیس قوه مقننه افزود: به راستی چرا باید موضع برخی از دولتمردان عرب با رژیم صهیونیستی یکی باشد؟ سخن گفتن آنان از خطر ایران به واقع ناجوانمردانه است، وگر نه صحبت‌های سران رژیم صهیونیستی هیچ گاه اهمیتی نداشته و نخواهد داشت و من به همه کشورهای منطقه می‌گویم که این جمهوری اسلامی ایران خواهان منطقه‌ای امن و آرام است تا همه بتوانند راه سعادت را دنبال کنند.
 
وی با اشاره به صحبت‌های برخی از مقامات غربی در خصوص عدم به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی ایران در توافق اخیر، گفت: در مقابل این صحبت‌ها این سوال ایجاد می‌شود که این کشورها چرا این همه حرف لغو را به زبان جاری می‌کنند و مدعی به رسمیت نشناختن حق غنی سازی جمهوری اسلامی ایران می‌شوند چرا که حق غنی‌سازی نیازمند اجازه چنین موجوداتی نیست و تمام کشورهای عضو ان پی تی حق غنی‌سازی را دارند و بی‌شک جمهوری اسلامی ایران نیز از این حق مستثنی نیست و ما نیز می‌دانیم که محل نزاع این حرف‌ها نیست مگر کشورهای دیگری که غنی‌سازی دارند تحریم شده‌اند و به میز مذاکره با 1+5 آمدند؟
 
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود:‌ این مساله در مورد پرونده هسته‌ای ایران مساله سیاسی است و نه فنی و کشورها داخل بحث را با موضوع اعتمادسازی مطرح می‌کنند و چون این پرونده ماهیتی سیاسی دارد طرفین مذاکره از ابزارهای سیاسی خود استفاده می‌کنند. اما آنچه که مایه حیرت است صحبت‌های مقامات آمریکایی قبل و بعد از توافقات هسته‌ای است و من به آن‌ها می‌گویم آیا شما با این حد از بی اختیاری و بی ثباتی می‌خواهید مدیریت جهان را در دست بگیرید و من به آقای اوباما می‌گویم که آقای اوباما این صحبت‌ها و این رفتارها باعث بی‌اعتمادی در مسیر مذاکرات می‌شود.
 
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی صحبت‌های خود تاکید کرد: نمایندگان مجلس از حقوق هسته‌ای و صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران و این فناوری حمایت می‌کنند و خواست ما از مسئولین وزارت خارجه در گام‌های بعدی مذاکره تلاش برای حفظ حقوق جمهوری اسلامی ایران است.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۲۵
غیر قابل انتشار: ۱
محمد
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۵
بس کنید آقا . این لحن رو در ادبیات خود متوقف کنید. دریچه ای جدید برای تعامل با دنیا باز شده . بیاید از سیره اهل بیت یاد بگیرید و اون راحمت اسلامی رو در کلام خودتون هم بیارید . دست از جنگ با دنیا بردارید. ادبیات تنش زا و هجومی رو متوقف کنید. مگر در این سه دهه چه خیری از این رفتار و مواضع خود دیدید؟ بجز آسیب به مردم؟ ما با دنیا سر جنگ نداریم . شما هم اگر وکیل این مردمید بهتر است که بر اساس فکر مردم عمل کنید