پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : واشنگتن پست نوشت: چه تصور کنید که تعامل ایران برای توافق با غرب با حسن نیت همراه است و چه تصور کنید که طرحی در جهت تضعیف تحریم غرب است، در این میان یک مسئله روشن است و آن این است که ایران در این ماجرا در حال تلاش است. آخرین نمونه این تلاش ها از سوی جواد ظریف وزیر خارجه ایران صورت گرفت که در ویدیویی به زبان انگلیسی از موضع کشورش سخن گفت.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، از سخنان محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران پنج درس می توان گرفت که در زیر به آن اشاره می کنیم:
1. کیفیت این ویدیو جالب نبود. موسیقی آبکی و کات ها بسیار بود. با این حال دولت آمریکا هم مشهور به تولیدات ویدیویی با کیفیتی کمتر از هالیوود است. اما مهم آن است که ایران زیاد دست به این گونه اقدامات نمی زند. به خاطر سپردن این مسئله ارزشمند است.
2. ظریف پیامی 3 لایه داشت که بارها تکرار کرد: شما باید با احترام برخورد کنید. او گفت: ما انتظار احترام داریم. او حتی یکبار هم به تحریم ها اشاره نکرد. دلایل خوبی برای مظنون بودن به برنامه هسته ای ایران وجود دارد اما سخنان ظریف در اینجا برای درک رویکرد او در مذاکرات قابل توجه است.
3. ظریف خواستار صلح شد اما حتی این درخواست او نیز به عنوان اجزای درخواست بزرگتر مبنی بر احترام به ایران بیان شد.
4. زمانیکه ظریف از صلح سخن می گفت، از آن به عنوان نه تنها هدف دولت ایران بلکه هدف مردم ایران یاد کرد. او گفت: تابستان گذشته، مردم ما از طریق صندوق های رای تعامل سازنده را انتخاب کردند. این اظهارات او به طور بالقوه قابل توجه است چراکه ته تنها تاکیدی بر اهمیت تعامل ایران با غرب بود بلکه شاید پیامی به تهران هم بود. در فضای سیاسی ایران هم درست به مانند آمریکا بر سر چگونگی توافق اختلاف وجود دارد. این موضوع، مسئله ای جنجالی است و تندروهای زیادی در ایران وجود دارند که سعی در جلوگیری از توفق دارند.
با این حال، شاید ما در حال شنیدن بخشی از کمپین ظریف و پرزیدنت روحانی برای به کرسی نشاندن این سخن که ایرانیان صلح می خواهند و بنابراین پیش دستی آنان در مقابله با مخالفت های داخلی باشیم.
5. ظریف هم بسیار خوب انگلیسی صحبت می کرد و هم لهجه ی آمریکایی داشت. این قابل توجه است. او پنج سال را در نیویورک به عناو سفیر کشورش در سازمان ملل گذرانده است. مشخص است که روحانی او را به دلیل توانایی اش در گفتگو با غربی ها و بویژه امریکایی انتخاب کرده است. این ویدیو یادآور این مسئله است.
روحاني براي صدمين بار مچكريم!
از عقل ومنطق در روابط بین الملل استفاده شد
خدا کند که امروز خیلی دیر نباشد
در بررسی مسائل احتمالات را هم فراموش نکنید
شما فقط یک درصد احتمال بدهید آنها درست می گویند
آیا شما حاضرید ایران و ایرانی را سر افکنده بعد از اتمام مذاکرات ببینید.
آیا حاضرید کشور را به یک سری وعده توخالی غربی ها واگذار کنید.
آیا حاضرید سرنوشت کشور عراق را که در برابر غرب کوناه آمد تجربه کنید.
آیا شما فرزندان کوروش حاضرید سرافکندگی این گذشتن از حقوق ملی را برای خود ثبت کنید
آیا شما بعد از ده هزار سال سابقه حاضرید در برابر واکینگها که دزد دریای بودند سر افکنده شوید
آیا شما فرزندان ایران زمین حاضرید در برابر بربر های رومی از غیرت خود و مردانگی خود صرفنظر کنید
بسم الله....
کار را بجایی رسانده اید که از عجله تان خیلی از حروف لغات را پس و پیش و یا جا انداخته اید.
7.هویت عزت شکوه ایرانی ما را دوباره به جهان برگرداند.
کار سفارشی همین میشه دیگه , ناسلامتی اینهمه هنرمند خلاق و کاردرست داریم . نمونه ش تو این زمینه ها کار مستند اول روحانی یا سر اومد زمستون 4 سال پیش . خب استفاده کنین !
معلومه تا حالا با یه امریکایی صحبت نکردی!
با اين درسهاي بزرگ ! فقط خواسته ذهن مخاطبانش رو منحرف كنه ..
لهجه آمريكايي .. افكت ويدئويي .. هه هه
افعــی ٬کبــوتر نمـی زایـد!