صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۳۵۶۸۹
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۶ - ۱۲ آبان ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بر مبنای پژوهشی جدید «سیستم ایمنی بدن انسان» در مقاومت مغز در برابر بیماری آلزایمر و تأثیر ۱۱ نوع ژن جدید عامل این بیماری نقش اساسی دارد.

به نوشته روزنامه «ایندی‌پندنت»، دانشمندان می‌گویند یافته‌های پژوهش اخیر نشان می‌دهد که عامل اصلی ابتلای افراد به بیماری آلزایمر ناتوانی سیستم ایمنی بدن در دفع پروتئین‌های لخته شده و دیگر انواع ناخالصی‌های انباشته در مغز بیماران آلزایمری است.

پروفسور جرارد شِلِنبرگ از دانشگاه پنسیلوانیا با اشاره به تحقیق یاد شده گفت: «می دانیم که سلول‌های سالم به خوبی از عهده پاک‌سازی بافت‌های مغز از آلودگی‌ها برمی‌آیند، امری که در واقع خود آن بخشی از عملکرد یک سیستم ایمنی سالم است.»

وی در ادامه افزود: «اما در بیماری‌های انحطاط عصبی مغز در اثر واکنش در برابر پروتئین‌های مضر دچار تورم می‌شود و پلاک و لخته تولید می‌کند. در یک چنین حالتی، این احتمال وجود دارد که عملکرد منظم سیستم دفاعی بدن دچار اختلال شده و به بدن شخص آسیب وارد کند.»

با مُسن شدن تدریجی جمعیت جهان، افراد بیشتری به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند. در آینده نزدیک از هر سه نفر انسان بالای ۶۵ سال، یک نفر به فراموشی مبتلا می‌شود و در حالت نسیان و بی‌خبری فوت خواهد شد، از این تعداد بیش از نیمی بیماران آلزایمری خواهند بود.

بر همین اساس، نگرانی از نحوه برخورد کشورهای توسعه‌یافته با جمعیت رو به افزایش بیماران آلزایمری در این کشورها موجب شده که همایش ویژه‌ای با همین موضوع در شهر لندن در ماه دسامبر سال جاری برگزار شود. همایش فوق به عنوان بخشی از برنامه‌های دوره ریاست بریتانیا بر گروه هشت (جی-۸) تدارک دیده شده است.

جیمز پیکت، مدیر پژوهشی انجمن آلزایمر در بریتانیا، نیز با اشاره به این برنامه انجام کوشش‌های بین‌المللی با هدف بررسی دقیق ریشه‌های علمی بیماری آلزایمر را «حیاتی» توصیف کرد.

این دانشمند پیدا کردن روش‌های درمانی جدید برای آلزایمر را هدف اصلی چنین برنامه‌هایی دانسته و تصریح کرد: «این اقدام به معنای واقعی جهانی بوده و تاکنون، بر پایه یافته‌های آن، تعداد ژن‌های شناخته شده مؤثر در آلزایمر به دو برابر افزایش یافته است، دستاوردی که ناشی از همکاری محققانی [از سراسر جهان] بوده است.»

پیشتر هم خبرگزاری رویترز در گزارشی بر اساس نتايج تحقيقات و نظرسنجی که در مورد نيم ميليون بازنشسته ساکن کشورهای اروپايی انجام شده بود خبر داده بود که شاغلانی که ديرتر بازنشسته می‌شوند نسبت به افرادی که در ۶۰ سالگی بازنشسته می‌شوند با احتمال کمتر ابتلا به بيماری‌های دوران کهنسالی، مثل آلزايمر، روبه‌رو خواهند بود.

به گزارش این خبرگزاری، پژوهشگران در تحقيقات خود پرونده‌های پزشکی و دفترچه بيمه درمانی بيش از ۴۰۰ هزار نفر از افراد بازنشسته‌ در فرانسه را بررسی کرده و متوجه شدند که هر سال ادامه کار و اشتغال پس از سن معمولی بازنشستگی که ۶۰ سالگی است احتمال ابتلا به بيماری‌های دوران کهنسالی را کاهش می‌دهد.