صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۸۵۷۳
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۲۰ - ۲۰ شهريور ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اجرای نخستین مصاحبه تلویزیونی حسن روحانی در مقام رییس جمهوری را «علی اکبر عبدالرشیدی» بر عهده داشت. خبرنگار  کهنه کار  و کارشناس باتجربه رسانه در گفت و گو با «عصر ایران» نکاتی را درباره مصاحبه سه شنبه شب خود با رییس جمهور بیان کرده است.

به اعتقاد او مصاحبه 19 شهریور رییس جمهور از چند زاویه قابل بررسی است و می گوید: به لحاظ فنی مصاحبه با شخصیتی در اندازه رییس جمهور و  با توجه به میزان محبوبیت ایشان در جامعه  باید از  ویژگی ها و تمایزهایی برخوردار باشد.

عبدالرشیدی بر سه مولفه تاکید می کند و می گوید: نکته اول هماهنگی های انجام شده است که بسیار دقیق و فنی بود وآقای صادق مشاور رسانه ای رییس جمهور نقشی بسیار مهم در این مصاحبه داشت و با دقت  فراوان کار هماهنگی را انجام دادند.



مجری اولین برنامه تلویزیونی رییس جمهور از مدیریت مصاحبه به عنوان مولفه دوم یاد می کند و در عین حال باز به مشاور رسانه ای رییس جمهور اشاره می کند. عبدالرشیدی می گوید: هماهنگی ها و مباحث حساس مدیریتی به طور کامل هماهنگ و رعایت شده بود و شاید از معدود مورادی است که لحظه ای که آنتن در اختیار قرار داده شد، حتی یک ثانیه هم برنامه ریزی عقب و جلو نشد و  به سبب اعمال دقت کامل مدیریتی که در این مصاحبه انجام شد می توان این اتقاق را مایه دلگرمی عوامل رسانه ای دانست.

نکته سوم  به اعتقاد این کارشناس رسانه سعه صدر رییس جمهور در اجازه دادن به خبرنگار برای طرح موضوع و ووورد به بحث و هدایت گفت و گو به نفع مخاطب بود.

عبدالرشیدی می گوید: خبرنگار به عنوان نماینده افکار عمومی وظیفه دارد از تکرار و اطاله کلام و سخنان دافعه آمیز برای مخاطب بپرهیزد و هر جا که  احساس کرد افکار عمومی از توضیح و پاسخ قانع نشده بحث را بیشتر استقرار بخشد تا به اقناع کامل برسد.

وی با بیان اینکه «خبرنگار نماینده حقوقی افکار عمومی است» تصریح می کند برخی تصور می کنند خبرنگار یک شخصیت حقیقی است و از این رو نباید حرفی بزند و در بحث  دخالت کند، حال آن که او نماینده افکار عمومی است.

عبدالرشیدی افزود: خوشبختانه دکتر روحانی ، آقای صادق و مجموعه رسانه ای رییس جمهور شناخت دقیقی از رسانه و مولفه هایش و جایگاه مخاطب داشته و دارند.

وی با بیان اینکه «برخی خبرنگاران پایه میکروفون هستند و می نشینند و هیچ واکنشی ندارند» گفت: اساساً پیش از مصاحبه، آقای صادق و همکارانشان کوچکترین توصیه ای در مورد محتوا و زبان گفت و گو  نداشتند و تاکید می کردند مصاحبه با رییس جمهور یک مونولوگ نیست.

عبدالرشیدی در پایان تصریح می کند: صرفنظر از اینکه من در مصاحبه های آتی باشم یا نباشم ، به دلیل مدیریت هماهنگی و نقطه نظرات فنی و ومحتوایی آقای صادق و همکارانشان، مطمئن هستم با پیش رفتن کار روحانی در مصاحبه های بعدی، مردم شاهد غافل گیری های جدیدی خواهند بود که برخاسته از نقدپذیری ، سعه صدر رییس جمهور  و چالشی بودن مصاحبه است.