صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۶۵۳۸
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۵ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عصر ایران- 24 ساعت پس از سخنان  وزیر امور اقتصادی و دارایی در برنامه «نگاه یک» سیما، معاون نظارت و راهبردی رییس جمهور نیز در برنامه «پایش» حضور یافت.

 هر دو مقام اقتصادی دولت جدید اطلاعات و آماری ارایه دادند تا از یک سو مشخص شود اقتصاد ایران را با چه مختصات و مشخصاتی تحویل گرفته اند و از جانب دیگر واقعیت های اقتصادی باز گفته شود. چرا که طی سال های گذشته به جای اعلام نرخ رشد اقتصادی یا نرخ واقعی تورم بر شاخص هایی چون قدرت برابری خرید یا پی.پی.پی ادعاهایی مطرح می شد که از جنب کارشناسان اقتصادی مورد استقبال قرار نمی گرفت.

اکنون اما به اراده مردم و در پی انتخابات ریاست جمهوری دولتی بر سر کار آمده که پیمان بسته و سوگند یاد کرده راست گفتار و راست کردار باشد.به همین خاطر صراحت و صداقت دکتر طیب نیا مورد توجه قرار گرفت و در یادداشتی آرزو کردیم این دو خصیصه ادامه یابد و پس از چندی که گزارش عملکرد معطوف به همین دولت منتشر شد نیز آمارها شفاف باشد. چرا که تا اینجا متوجه دولت گذشته است و از این پس اهمیت بیشتری می یابد.

تا اینجا پیش از این گفته شده بود. نکته مورد نظر در این یادداشت اما این است که در گفتار دکتر طیب نیا وزیر اقتصاد از رشد اقتصادی پایین و نزدیک به صفر سخن گفته شد در حالی که دکتر نوبخت معاون نظارت و راهبردی رییس جمهور از رشد اقتصادی منفی 5,4 صحبت به میان آورده است.

قطعا هر دو عدد نمی تواند درست باشد و این ذهنیت را ایجاد می کند که یا دقت لازم معمول نشده یا یکی خواسته اصطلاحا پیازداغ قضیه را زیاد کند یا دیگری ملاحظه کرده و کمتر گفته است. البته اگر به دولت مردان سابق باشد هر دو را رد می کنند حال آن که احساس جامعه و واقعیت های بیرونی از رشد اقتصادی خبر نمی دهد و اختلاف بر سر همان صفر و منفی 5,4 است.

جا دارد از همین ابتدا دقت بیشتری صورت پذیرد تا شایبه ناهماهنگی نیز پیش نیاید. یا اعلام آمار به یک مقام مشخص واگذار شود. یکی از بلایایی که دولت قبلی را گرفتار کرد و به تبع آن اقتصاد و اقتصاددانان و سرمایه گذاران و فعالان بازار را سرگردان ساخت همین آشفتگی آماری بود.

اعضای دولت و اظهارات آنان باید یادآور یک سمفونی واحد باشد. سمفونی یی که اقتصاد ایران را از رکود و تکینگی کنونی به سمت رونق سوق دهد.