صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۲۱۹۲
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۴ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه با اشاره به سفر پوتین به ایران گفت: در مسائل پرونده هسته ای ایران باید هماهنگی بیشتری صورت بگیرد و احتمال توافق بین دو کشور برای تغییر دستور کار مذاکرات ایران و 1+5 در این سفر وجود دارد.

مهدی سنایی، رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه در گفتگو با مهر، درباره سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به ایران گفت: آقای پوتین قرار است با کشتی در حاشیه دریای خزر سفر و از سواحل ایران و آذربایجان بازدید کند.

وی با اشاره به اینکه موضوع توقف پوتین در ایران و دیدار با رئیس جمهور منتخب کشورمان مطرح شده است، اظهار داشت: این دیدار در آغاز کار رئیس جمهور منتخب و دولت یازدهم حائز اهمیت است چراکه یک نوع ابلاغ پیام دوستی از طرف پوتین تلقی می شود.

سنایی با بیان اینکه مسائل بین المللی ، منطقه ای و دوجانبه وجود دارد که باید روی آن بحث شود، تصریح کرد: در مسائل پرونده هسته ای ایران باید هماهنگی بیشتری صورت بگیرد و احتمال توافق بین دو کشور برای تغییر دستور کار ایران و 1+5 در این سفر وجود دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بحران سوریه که از موضوعات محل همکاری بین ایران و روسیه است نیز قطعا از موضوعات مورد بحث دو جانبه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: تأثیر منفی تحریم ها بر مبادلات اقتصادی دو کشور که در یک سال گذشته قابل مشاهده بوده است نیز از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گرفته و جبران شود.

سنایی گفت: در طول سال گذشته نزدیک به 30 درصد کاهش حجم روابط داشته ایم که این امر موجب نگرانی در روابط دو کشور و نگرانی دست اندرکاران روس شده است.

وی تصریح کرد: بخش عمده این کاهش حجم روابط تحت تأثیر پایبندی شرکت های روس به تحریم های یک جانبه است و این از جمله موضوعاتی است که در روابط دو کشور باید به آن توجه ویژه شود و روس ها باید توجه کنند که مراعات تحریم های یک جانبه نامشروع ، آنها را از بازار گسترده منافع ایران محروم می کند.

سنایی درباره اخبار منتشر شده در روزنامه روس مبنی بر مذاکره پوتین در ایران درباره  احداث واحدهاي جديد در نيروگاه هسته اي بوشهر و تحويل مجموعه هاي پدافند هوايي آنتي-۲۵۰۰ بجاي سامانه موشكي دفاعي اس-۳۰۰، گفت: طبیعتا این دستور کارها در روابط دو جانبه دو کشور وجود دارد و از موضوعات روابط دوجانبه است.

وی همچنین درباره ابراز امیدواری روس ها  براي پس گرفتن شكايت چهار ميليارد دلاري ایران عليه شركت روس آبارون اكسپورت از دادگاه داوري بين المللي، گفت: طبیعتا عدم تحویل سامانه پدافند هوایی اس300 بر اساس قراداد بین دو کشور که در دوره ریاست جمهوری آقای مدودوف و تحت تأثیر فشارهای آمریکا صورت گرفت باعث شده که به طور طبیعی ایران از نظر حقوقی شاکی باشد و به دیوان پاریس شکایت کند.

سنایی ادامه داد: یکی از راه حل های موضوع این است که عدم تحویل اس 300 که مورد تأیید پوتین هم نیست با یک سیستم دیگر جایگزین شود و این مجموعه نیز از مسائل موجود در روابط دو کشور است.