صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۱۷۲۹
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۲ - ۳۰ تير ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وحيد تفريحي – احتمالا براي خيلي از ما پيش آمده است که در جمعي حضور داشته باشيم و احساس کنيم همه، ما را زير نظر گرفته اند و ارزيابي مي کنند. حال تصور کنيد صحبت کردن در اين شرايط چقدر سخت مي شود. تپش قلب، احساس گُرگرفتگي و قرمزي صورت، تعريق، لرزش دست و پا و يا لرزش صدا، مطمئنا در اين شرايط به سراغ برخي از شما هم آمده است. اما مشکل وقتي حاد مي شود که هميشه و بدون دليل خاصي دچار تشويش و دل شوره باشيم. البته اضطراب هميشه، کم يا زياد به سراغ برخي از ما آمده است، فرقي نمي کند اين نگراني هنگام امتحان مدرسه و دانشگاه به سراغ ما آمده باشد يا قبل از انجام مصاحبه براي استخدام. به هر حال مهم است که به هر شکلي اين نگراني و اضطراب را قورت دهيم! با ما همراه شويد تا راهکار هاي چيره شدن بر غول اضطراب را بياموزيد.

چقدر مضطربيد؟

اگر خاطرتان باشد پنجشنبه هفته گذشته در همين صفحه با ارائه يک آزمون روان سنجي خط کشي پيش روي شما گذاشتيم تا ميزان اضطراب تان را بسنجيم. پس در همين چند دقيقه اي که با ما همراه هستيد اضطراب تان را کنار بگذاريد تا به شما بگوييم که چقدر مضطربيد و چه کنيد که اين اضطراب را براي هميشه يا تا حدودي کنار بگذاريد.آن طور که روابط عمومي موسسه فرهنگي هنري خراسان اعلام کرده است، در اين آزمون هزار و 525 نفر از مخاطبان صفحه خانواده و مشاوره شرکت کرده و ميزان اضطراب شان را سنجيده اند. البته هرچند به رسم آزمون هاي قبلي، پاسخ اين آزمون براي شرکت کنندگان ارسال شده است اما اطلاع از نتايج و جزئيات آزمون خالي از لطف نيست. پس مي توانيد نتايج اين آزمون را آن طور که سايتPresence Health اعلام کرده است در ادامه بخوانيد. البته اگر شما جزو آن دسته از افرادي هستيد که موفق به شرکت در آزمون سنجش اضطراب نشده ايد مي توانيد با مراجعه به آرشيو سايت روزنامه خراسان به آدرس www.khorasannews.com در اين آزمون شرکت کنيد.

اگر امتيازتان بين 1 تا 4 است:اصلا نگران نباشيد، چرا که حتي يک مورد از علايم نگران کننده اضطراب آشکار در شما وجود ندارد و به نوعي مي توان گفت که اصلا انسان مضطربي نيستيد. حالا اين که چرا اين قدر انسان آرام و بدون اضطرابي تشريف داريد به نوع برخورد شما با مسائل مختلف بر مي گردد.

اگر امتيازتان بين 5 تا 8 است: مطمئنا همين حالا که در حال خواندن اين مطلب هستيد، اضطراب بخشي از وجودتان را فرا گرفته اما هنوز نتوانسته است آسيبي به شما برساند، دليلش هم اين است که شما غول اضطراب را در بند کرديد و آن را در کنترل خود داريد اما باز هم نبايد اضطراب تان را دست کم بگيريد چرا که باز هم درگيري هايي با اضطراب داريد و به طور متوسط در برخي شرايط مضطرب مي شويد.

اگر امتيازتان بين 8 تا 12 است: شما به احتمال زياد بسيار مضطرب هستيد. احتمالا در هر شرايط و موقعيتي دچار نگراني و استرس مي شويد و نمي توانيد آن را کنترل کنيد. اين مسئله نياز شما را به مشاوره با روانشناسان و مشاوران بيشتر مي کند. البته ما در اين مطلب هم سعي مي کنيم راهکارهايي براي مقابله با اضطراب بر اين غولي که اين روزها بر شما چيره شده است، ارائه کنيم.

برنده قرعه کشي

اگر دوست داريد بدانيد که بيشتر مخاطبان شرکت کننده در اين آزمون جزو کدام دسته هستند، بايد بگويم که امتياز بيشتر شرکت کنندگان بين 7 تا 10گزارش شده است.

و اما بر اساس قرعه کشي انجام شده و بدون در نظر گرفتن امتياز آزمون آقاي عليرضا گوهريان 27 ساله از مشهد با شماره تلفن 3900...0936 برنده آزمون اين هفته صفحه خانواده و مشاوره شدند که 3 ماه اشتراک رايگان روزنامه خراسان تقديم شان خواهد شد.

چطور با اضطراب بجنگيم؟

استرس و اضطراب چالش هاي رواني است که بسياري از مردم با آن مواجه هستند، اما بسياري از مشکلات رواني قابل پيش گيري است، البته اگر بدانيد چگونه ذهن تان را به درستي مديريت کنيد مي توانيد استرس واضطراب تان را نيز کنترل کنيد.ذهن شما  مانند يک باغ است. اگر شما تمايلي به پيرايش و آراستن باغ نداشته باشيد، واضح است که علف هاي هرز در آن رشد مي کنند و برخلاف آن، توجه، رسيدگي ومراقبت کافي از باغ آن را سرسبز، پُربار، شاداب و قابل استفاده مي کند.در ادامه 10 روش موثر غلبه بر استرس و اضطراب را که جزو تکنيک هاي اساسي محسوب مي شود، ارائه مي کنيم:

۱- متوجه رژيم غذايي خود باشيد: يک رژيم غذايي متعادل نه تنها براي تناسب اندام و سلامت عمومي شما خوب است، بلکه روش خوبي براي مديريت استرس و اضطراب نيز مي باشد. خوردن مواد غذايي غني از کلسيم، فسفر و منيزيم تا حد زيادي به کاهش استرس کمک مي کند!

2- ورزش کنيد:تمرينات فيزيکي از روش هاي اساسي کنترل اضطراب و برطرف کردن علايم آن است. در جريان ورزش، آندورفين آزاد مي شود و اين در تقويت آرامش شما موثر است. حداقل ۳۰ دقيقه ورزش سبک در روز مانند پياده روي و دوچرخه سواري براي کنترل اضطراب مفيد است.

3- مشکلات را تجزيه و تحليل کنيد و ترس  از مواجه شدن با آن  ها را کنار بگذاريد: اگر شما از ترس رنج مي بريد، بايد به تدريج با منبع ترس تان مقابله کنيد. در ترس هاي شديد از درمانگر حرفه  اي کمک بخواهيد.

4- مثبت فکر کنيد: انديشه هاي مثبت را جايگزين افکار منفي کنيد؛ اين يک روش موثر در تکنيک مديريت استرس و اضطراب است. وقتي افکار منفي و نگراني بيش از حد شما را اذيت مي کند، مي توانيد نيروي فکري تان را روي چيزي خوشايند و لذت بخش متمرکز بسازيد، مي بينيد که بلافاصله احساس آرامش خواهيد کرد.قدرت ذهن تان را دست کم نگيريد.

5- شدت اضطراب خود را در نظر بگيريد:اگر شما مبتلا به تشويش اضطرابي (اضطراب بيمارگونه و شديد)، هستيد، بهتر است به يک متخصص رواني يا روانشناس کلينيکي مراجعه کنيد.

6- زمانِ "نگراني” را مديريت کنيد: برخي افراد درباره حوادثي که ممکن است در آينده دور اتفاق بيفتد، نگرانند. شما مي توانيد به جاي نگراني گام هاي عملي براي حل مشکلات احتمالي در آينده برداريد، چون نگراني بيش از حد اضطراب شما را افزايش مي دهد!

7- نگراني هاي خود را بنويسيد: با اين عمل شما مي توانيد نگراني هاي تان را بهتر شناسايي و به طور معقول در رفع آن ها اقدام کنيد. با انجام اين روش پي خواهيد برد که بسياري از اين نگراني ها آن قدر جزيي است که ارزش فکر کردن را هم ندارد!

8- دربارۀ آن چه ديگران درباره شما مي گويند، نگران نباشيد: اين روش براي افرادي که از تشويش اضطراب اجتماعي رنج مي برند بسيار مفيد است. شما براي داشتن زندگي آرام نيازي به تاييد ديگران نداريد و هر چه زودتر شما متوجه اين حقيقت ساده شويد، کمتر احساس اضطراب به شما دست مي دهد!

9- لبخند بزنيد: خنده مُسکّن هاي طبيعي بدن ما از قبيل سروتونين و آندورفين را آزاد مي کند، که در نتيجه تنش  و دلهره از بين مي رود.

10-بر انجام کاري که دوست داريد، تمرکز کنيد: هر کار هنري که به آن علاقه داريد مانند نقاشي کردن و يا هر چيزي که ذهن شما را مشغول مي کند مي تواند تا حدودي جايگزيني براي حالت هاي اضطرابي شما باشد.

1+10: اما مهم ترين نکته در کاهش اضطراب که از کودکي و نه با سفارش روان شناسان غربي بلکه با نصيحت هاي مادرانه با فطرت ما ايراني ها گره خورده است. به ياد خدا بودن و بر زبان جاري کردن اسم جلاله است. چرا که همه ما با جان و دل باور داريم که الا بذکرا... تطمئن القلوب.