صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۲۰۳۳۲
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۹ - ۱۹ تير ۱۳۹۲
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مسکن مهر در بابلسر قرار بود بسیاری را خانه‌دار کند اما امروز بعد از گذشت پنج سال به سرانجام نامعلومی دچار شده است و افرادی که خود را مالباخته می‌دانند.

به گزارش فارس، طرح مسکن مهر از جمله ابتکارات دولت نهم و دهم بوده که با هدف رفع مشکل مسکن برای اقشار متوسط یا کم درآمد تشکیل شد.

مقرر شده بود این طرح توسط سازمان مسکن و شهرسازی استان‌ها در شهرهای بالای 25 هزار نفر جمعیت و شهرهای جدید احداث شود.

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت به منظور ثبت‌نام متقاضیان و احراز شرایط ایشان و همچنین واگذاری واحدهای مسکن مهر به متقاضیان بخشی دیگر از مسئولیت این کار را بر عهده گرفت.

ولی در برخی نقاط افرادی سودجو با استفاده از این طرح به کلاهبرداری و سوء استفاده از مردم پرداختند.

بعد از اعلام این طرح از سوی دولت در سال 87 در شهرستان بابلسر از سوی فردی به نام ع.ح اعلام شد افرادی که متقاضی مسکن هستند با عضویت در گروه وی می‌توانند بعد از دو سال از مسکن بهره‌مند شوند، به دنبال این خبر حدود 202 نفر که اغلب از افراد ضعیف و کم‌درآمد جامعه بودند برای عضویت مسکن به این شخص مراجعه کردند.

در ابتدای امر برای ثبت‌نام از اعضا حدود 60 هزار تومان دریافت و سپس به افراد عضو اعلام شد برای خرید زمین نیز باید هزینه‌ای پرداخت کنند و هر کس هزینه بیشتری دهد زودتر می‌تواند خانه‌اش را تحویل بگیرد.

برخی افراد با فروش طلا و جواهرات، برخی با وام و برخی با پرداخت اندوخته خود مبلغی بین 2 تا 11 میلیون تومان به این فرد پرداخت کردند.

بنا به گفته افراد در طول شش سال این مسکن سه پیمانکار تعویض کرده و هر بار نیز مبالغی به این پیمانکاران داده شد ولی به دلیل عدم اجرای اصول فنی و مهندسی، فنداسیون این واحدها هر بار تخریب و از نو ساخته شد.

سومین پیمانکار این پروژه فردی اصفهانی است که با قراردادی که با مدیرعامل این شرکت بسته به دلیل عدم دریافت هزینه‌اش با حکمی از سوی دادگاه نجف‌آباد اصفهان برای تسویه حساب به جمع‌آوری تمام میله گردهای این ساختمان که حدود 70 تن بود، پرداخته است.

مسعود پوراصغری مهندس عمران و یکی از متقاضیان مسکن در این مورد می‌گوید: در سال 86 به عضویت این گروه در آمدم در آن زمان برای ثبت‌نام از ما نفری 60 هزار تومان گرفتند و به ما گفتند برای خرید زمین نیز باید مبلغی پرداخت کنید و از هر کدام از اعضا نفری 500 هزار تومان، یک میلیون تا 2 میلیون تومان پول گرفتند.

وی افزود: به مرور زمان هر چند ماه از ما نفری 500 هزار تومان تا یک میلیون تومان پول می‌گرفتند و الان تقریبا هر عضو بین 2 تا 11میلیون تومان پول پرداخت کرده است.

این شخص ادامه داد: دو سال قبل بنده به مدیرعامل این شرکت گفتم پی این ساختمان برای 12 طبقه نیست و برای چه بدون شمع کوبی کار می‌کنید ولی وی در جواب گفت ما مهندس ناظر داریم و شما به این چیزها کاری نداشته باشید تا اینکه وقتی مهندس ناظر برای بازدید آمد گفت از لحاظ فنی با اشکالاتی روبه‌رو است و باید تخریب شود.

بعد از آن کار را که به پیمانکار دیگری سپرده بودند مهندس دیگری آمد و گفت این کار با اشکالاتی روبه‌روست و باید تخریب شود.

پوراصغری خاطرنشان کرد: بعد از مدتی یک پیمانکار اصفهانی آوردند که این پیمانکار حدود 27 میلیون تومان طلب داشت ولی با حکم دادگاه دارد 147میلیون میله‌گرد را از پروژه خارج می‌کند.

وی اضافه کرد: این میله‌گردها حق ما و با پول ما خریداری شد وقتی برای دفاع از حق و حقوق خود به مسئولان شهرستان مراجعه کردیم تاکنون هیچ اقدامی انجام نداده و از دادن پاسخ قانع کننده خودداری می‌کنند.

پوراصغری ادامه داد: میله‌گردهایی هم که به این آقا بابت بدهی دادند با قیمت کیلویی یک هزار و 450تومان دادند در حالی که قیمت میله‌گرد در بازار کیلویی بیش از 2 هزار تومان است.

مالباخته دیگری می‌گوید: ما چندین بار می‌خواستیم از مدیرعامل این طرح شکایت کنیم اما از ما مهلت خواستند و گفتند به ما فرصت دهید تا مشکل را حل کنیم.

میرزایی با بیان اینکه سه نفر از خانواده‌ام اعضای این طرح بودند، خاطرنشان کرد: بعد از گذشت دو سال که متوجه شدیم کاری انجام نشده است من به همراه عمو و برادر خانمم استعفا دادیم بعد از استعفا به ما قول دادند پنج ماهه پول را به ما پرداخت کنند اما هر ماه به دلایل مختلف از دادن پول امتناع و تاکنون هیچ پولی دریافت نکردیم.

زهرا مال باخته دیگری است که می‌گوید: از آنجا که ما در خانه استیجاری زندگی می‌کردیم با شنیدن خبر تصمیم گرفتیم با گرفتن وام عضو مسکن مهر شویم بنابراین از بانک کشاورزی وام 8میلیون تومانی گرفتیم و در حال حاضر ماهی 300هزار تومان بابت قسط پرداخت می‌کنیم.

وی افزود: با داشتن دو بچه که هر دوی آنها دانش‌آموز هستند و شوهرم نیز شغل ثابتی ندارد چه کسی جوابگوی است،چه کسی حق از دست رفته ما را به ما بر می‌گرداند.

پیمانکار این پروژه نیز در پاسخ به اعتراض مردم اظهار داشت: چکی که توسط مدیرعامل، رئیس هیئت مدیره و مهندس ناظر صادر شد در تاریخ مقرر پول نشد و از طریق حکم دادگستری رای برای ما صادر شد و با قطعیت حکم دادگاه میله‌گردها بابت بدهی به من داده شد.

وی افزود: من طی 10 ماه با 15 کارگر برای این پروژه زحمت کشیدم با بردن میله‌گردها فقط دارم حقم را می‌گیرم.

وی اضافه کرد: شما هم زمین حق شما است ببینید زمین‌تان کی و با چه قیمتی خریداری شده است،چرا با آن قیمت در آن زمان خریداری شده است و مالی که به حساب این شخص ریخته‌اید چه شده است.

در ادامه رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی بابلسر در یک گفت‌وگوی تلفنی به خبرنگار فارس در بابلسر در پاسخ به اینکه آیا اداره تعاون مسئولیتی در این زمینه دارد یا خیر اظهار داشت: ما تنها هدایت و نظارت این کار را بر عهده داریم و این پروژه هیچ متولی دولتی نداشته و اساس کار از ابتدا غلط و با وعده‌های دروغین همراه بوده است.

ابوالقاسم ابراهیمی افزود: زمین خریداری شده یک زمین کاربری کشاورزی است که 5/5 دنگ آن مربوط به بنیاد مستضعفان و نیم دانگ آن خریداری شده از آقای «ع » است و این زمین در اصل و سند مشکل‌دار است.

رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی در ادامه خاطرنشان کرد: سهامداران در راهی ناآگاهانه و نامطمئن حرکت کردند و سرمایه‌گذاری انجام شده در این امر کاملا اشتباه بوده است.

به گزارش فارس، عده ای از افراد در مسیری ناآگاهانه قدم بر می‌دارند مسیری که فکر می‌کنند آنها را از تنگنای مشکلات بیرون آورده و به سمت پیروزی و موفقیت سوق می دهد اما در بین راه با افرادی مواجه می‌شوند که حاضرند به خاطر خود شادی را بر کام دیگران تلخ کنند.

حال چه کسی پاسخگوی حقوق ضایع شده این افراد است این سئوالی است که مسئولان باید پاسخگو باشند.