صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۰۰۲۹۹
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۶ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس اجتماعی "انتخاب" ؛ طبق اظهارات مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبازره با مواد مخدر، نتایج شیوع شناسی مصرف مواد در کشور حاکی از این است که شیشه دومین ماده مصرفی در کشور است. به علاوه برخی آمار خبر از شیوع 90 درصدی این ماده در بین جوانان مصرف کننده می دهند. همه این موارد سبب شده است که در چند سال اخیر هجمه سنگینی علیه ماده مخدر شیشه صورت گیرد. در صفحه حوادث روزنامه ها به تکرار دیده شده است که از شیشه به عنوان عامل اصلی جنایات نامبرده شده است.

قطعاً مصرف ماده محرک شیشه اثرات نامطلوبی روی جسم و روان افراد بر جای می گذارد. اثرات منفی این ماده به شدت اعتیادآور در کوتاه مدت سبب توهم و هذیان های زودگذر، افزایش رفتارهای پرخطر جنسی، افزایش رفتارهای پرخاشگری و ... می باشد. همچنین در بلند مدت اثرات افسردگی، سرکوبی سیستم اعصاب مرکزی و کاهش حافظه و ... دارد. البته در میزان اثرات و عوارض گفته شده خلوص ماده مصرفی، مقدار مصرف، روش مصرف و شرایط دیگری هم تاثیرگذار هستند ولی به طور کلی اثرات گفته شده علمی و مورد تایید کارشناسان است.

بالطبع تبلیغات منفی که علیه شیشه صورت می گیرد به دلیل همین اثرات منفی فوق الذکر می باشد. شکی در اهمیت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم درباره خطرات مصرف شیشه وجود ندارد اما در برخی موارد دیده می شود که آنقدر اطلاعات ناقص و کلی درباره اثرات شیشه گفته شده است که بعضاً خود این تبلیغات، آسیب زا می شوند. یکی از آسیب های شایعی که در پی تبلیغات ناقص علیه شیشه بوجود آمده است کارتن خوابی معتادین خانواده دار می باشد.

خانواده های این معتادین پس از شنیدن تبلیغات ناقص علیه شیشه موقعیت و زندگی خود را در خطر می بینند و اظهار می کنند که آنها امنیت جانی نداشته لذا حاضر به زندگی با فرد مصرف کننده نیستند. شرطی که این خانواده ها برای فرد شیشه ای می گذارند این است که یا ترک کن؛یا کارتن خواب شو. حال شما خود را جای فرد مصرف کننده شیشه بگذارید که وی چگونه می تواند با یک حرکت انقلابی از سوء مصرف این ماده محرک که بسیار اعتیادآور است، دست بکشد.حتی افراد سالم هم پس از عادت به یک چیز برای ترک عادتشان نیاز به زمان و یک سری مراحل درمانی دارند. در اینجاست که فرد معتاد باید یکی از دو راه ترک مواد یا کارتن خوابی را انتخاب کند. بسیاری از معتادین، ماده مصرفی خود را با دنیا عوض نمی کنند در نتیجه کارتن خوابی را به زندگی بدون مصرف شیشه ترجیح می دهند. البته این را باید در نظر داشت، نه اینکه فرد معتاد نمی خواهد ترک کند بلکه به دلیل تاثیرات شدید اعتیادآور این ماده، وی به سادگی نمی تواند ترک کند. قطعا کارتن خوابی معتاد کمکی به بهبودی وی که نخواهد داشت هیچ هزینه های سنگینی را بر جامعه نیز تحمیل خواهد کرد همچنین خانواده وی دچار عذاب وجدان هم می شوند. کارتن خوابی معتادین زمینه ابتلا به بیماری هایی از قبیل ایدز، هپاتیت و دیگر بیماری های واگیر دار خطرناک را افزایش می دهد. همچنین زمینه سرقت و دزدی را فراهم می کند، امنیت جامعه را به خطر می اندازد، و وجهه شهر را نامناسب می کند.

تجربه نشان داده است که تنها تبلیغات منفی علیه چیزی برای نیل به هدف مورد نظر کافی نیست بلکه باید علاوه بر اطلاع رسانی کامل و جامع راهکارهایی هم داده شود. بعضاً با اطلاع رسانی که در ارتباط با شیشه صورت گرفته خانواده سردرگم شده و نمی داند که باید چه بکند. این عوامل همه زمینه ساز اتخاذ تصمیم گیری های اشتباهی از طرف خانواده در برخورد با معتادان می شود.
در حال حاضر هر از چندگاهی در اخبار و جراید مشاهده می شود که به دلیل آمار بالای معتادان و بی خانمان هایی که در سطح شهر هستند نیروی انتظامی و شهرداری اقدام به اجرای طرح های جمع آوری و ساماندهی بی خانمان ها و کارتن خواب های سطح شهر می کنند. همانطور که گفته شد درصدی از این بی خانمان ها خانواده دار بوده ولی به دلیل مشکلات و ناسازگاری هایی که با خانواده هایشان داشته اند، کارتن خوابی را برگزیده اند. درحالی که با وجود آمار افزایش معتادان مصرف کننده شیشه و از آنجایی که طبق آمار تعداد جوانان مصرف کننده زیاد هستند این خطر وجود دارد که هر روز به تعداد کارتن خواب ها افزوده شود و به دلیل اینکه هیچ آموزشی به خانواده که یک طرف ماجرا می باشد، داده نمی شود روز به روز باید شاهد رشد هر چه بیشتر کارتن خواب ها و بی خانمان ها در سطح شهر باشیم.


مددکار اجتماعی