پنتاگون تحقیقاتی را برای ردیابی منبع افشای اطلاعات ادعایی در پی انتقاد میلیاردر آمریکایی از مقامات کشور به دلیل انتشار «اطلاعات نادرست» در مورد روابط نظامی آغاز کرده است. بهرغم اینکه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و «پیت هگست» وزیر دفاع او تاکید دارند که اسرار نظامی در اختیار «ایلان ماسک» میلیاردر برجسته آمریکایی که اکنون یکی از اعضای کابینه ترامپ است، قرار نگرفته، پنتاگون تحقیقات درباره منشا نشت اطلاعات را آغاز کرده است.
ویتکاف، نماینده ترامپ درامور خاورمیانه با بیان اینکه پیام ما به ایران این است که با هم بنشینیم مذاکره کنیم و ببینیم آیا میتوانیم از طریق دیپلماسی به نتیجهی مطلوب برسیم افزود: هدف ترامپ برقراری ارتباط با ایران است و ما نیازی نداریم که همه چیز را از طریق نظامی حل کنیم.
گریگوری برو، عضو ارشد موسسه اوراسیا می گوید که ویتکاف، نماینده امریکا در امور خاورمیانه (که حرفهای ترامپ را تکرار میکند) موضعی کاملاً متفاوت از والتز، مشاور امنیت ملی و روبیو، وزیر خارجه اتخاذ کرده است.
لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال نوشت: نکتهی جالبی از ویتکاف؛ او میگوید "باید سوءتفاهمها را برطرف کنیم"سپس میگوید که ما به یک برنامهی راستیآزمایی نیاز داریم "تا هیچکس نگران تسلیحاتی شدن مواد هستهای شما نباشد. "دقت کنید؛ میگوید: مواد هستهای. این جمله تلویحاً به این معناست که نهتنها ایران میتواند به غنیسازی ادامه دهد، بلکه حق نگه داشتن مواد هستهای را هم خواهد داشت. فاصلهی زیادی با مواضع والتز در آخر هفتهی گذشته دارد. او همچنین از راهحلی صحبت میکند که در آن نیازی به تحریم ایران نباشد—که به نظر میرسد تحریمهای اولیهی آمریکا را روی میز میگذارد.
تاکر کارلسون، مجری نزدیک به ترامپ، خطاب به ویتکاف، نماینده ترامپ درامور خاورمیانه گفت: امیدوارم سر از تهران دربیاوری. ویتکاف نیز پاسخ داد: امیدوارم من یا فرد دیگری از دولت.
ایالات متحده روز جمعه ۲۱ مارس (یکم فروردین ۱۴۰۴) اعلام کرد که وضعیت قانونی صدها هزار مهاجر را لغو میکند و به آنها چند هفته فرصت داده است تا کشور را ترک کنند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا متعهد شده است که بزرگترین کارزار اخراج مهاجران در تاریخ این کشور را اجرایی کند و پذیرش مهاجران، بهویژه از کشورهای آمریکای لاتین را محدود سازد.
تحلیل تریتا پارسی، معاون اندیشکده آمریکایی کوئینسی:
به نظر میرسد ویتکاف در مصاحبه با تاکر کارلسون اشاره میکند که خط قرمز ترامپ در مورد برنامه هستهای ایران با آنچه مایک والتز، مشاور امنیت ملی، در مصاحبههایش مطرح کرده، متفاوت است. والتز تأکید دارد که ترامپ به دنبال برچیدن کامل برنامه هستهای ایران است – یعنی مدل لیبی. علاوه بر این، والتز خواستار تغییر روابط ایران با حزبالله و دیگر مسائل مرتبط است، که عملاً به مثابه تسلیم کامل ایران است.
وزیر دفاع آمریکا با بیان اینکه «ترامپ اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هستهای دست پیدا کند» گفت: ما ترجیح میدهیم که این کار را بر سر میز مذاکره انجام دهیم، طوری که به نفع مردم ایران و در راستای صلح باشد. ما امیدواریم که امکان آن وجود داشته باشد اما پیچیدگیهای شرایط را نیز درک میکنیم.
وزیر خارجه امریکا گفت: رئیسجمهوری است که میخواهد صلح را ترویج دهد. او ترجیح میدهد این موضوع را به صورت دیپلماتیک بدون جنگ حل کند و این ترجیح اوست این همیشه ترجیح او خواهد بود. اما اگر او را مجبور کنید بین ایران اتمی یا انجام اقدام (نظامی علیه ایران) یکی را انتخاب کند، رئیسجمهور به صراحت گفته است که او اقدام خواهد کرد. اینکه آیا کشورهای دیگر به دنبال این هستند که در این تلاش به ما بپیوندند یا فقط ما را گاهی اوقات بی سر و صدا تشویق کنند، این یک موضوع دیگر است. اما قطعاً اینها برای گامهایی که ما برمیداریم تعیینکننده نخواهد بود زیرا ما یک جهان را تصور میکنیم که در آن ایران و آیتاللهها، این متعصبان مذهبی، سلاحهای هستهای داشته باشند و این قابل قبول نیست
«تَمی بروس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا قصد دارد ایران را از صادرات نفت محروم کند. او مدعی شد پالایشگاهی که در چین تحت تحریم قرار گرفته است، «میلیونها بشکه نفت ایران را خریداری کرده» و نهادها و کشتیهایی که در این فهرست قرار دارند هم به دلیل «انتقال میلیونها بشکه نفت ایران به چین»، تحریم شدهاند.