نخستین جشنواره ملی پایان نامه برتر حقوقی پژوهشکده حقوق و قانون ایران با پایان یافتن مهلت ارسال آثار در ۳۱ شهریور وارد مرحله ارزیابی نهایی شد. این جشنواره با هدف ارتقای سطح پژوهش های حقوقی در کشور و شناسایی بهترین پایان نامه های دانشجویی برگزار شد و استقبال گسترده ای را از سوی دانشجویان حقوق به همراه داشت. بیش از ۲۰۰ پایان نامه از ۵۳ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است.
«محمود حکیمی» نویسنده آثار پرفروش و پژوهشگر تاریخ اسلام و معاصر، بامداد امروز، ۳۰ شهریور ۱۴۰۳، درگذشت.
رییس جمهور فرار رسیدن روز شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار را گرامی داشت.
مراسم یادبود و گرامیداشت یاد و خاطره محمدعلی بهمنی شاعر و ترانهسرا با عنوان «در سوگ استاد» بعدازظهر امروز شنبه ۲۴ شهریور ماه ۱۴۰۳ با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در فرهنگسرای رسانه برگزار شد. محمدعلی بهمنی، شاعر و غزلسرای صاحب سبک کشور ۹ شهریور امسال دار فانی را وداع گفت. مضمون عمیق شعری او با مضامینی مانند عشق، زندگی، دوست داشتن و مهربانی است.
در ادامهی نشستهای تابستان ۱۴۰۳ پلتفرم اجوک/ایت نشستی باعنوان "ادبیات و تجربه شهر: مورد تهران" برگزار خواهد شد
مسعود فراستی، منتقد سینما با انتقاد شدید از سیاستهای فرهنگی دوران ابراهیم رئیسی به حبس، ممنوع الکاری و خانه نشینی بازیگران زن بعد از حوادث سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت که این ادامات مرا یاد دوران استالین در شوروی انداخت.
«سهم ۴۵ صدم درصدی از بودجه برای فرهنگ و هنر بسیار اندک است، این بودجه به انضمام حوزه دین به ۶۵ صدم درصد میرسد. در واقع سرانه بودجه ما برای فرهنگ تنها ۱۶ دلار است، درحالی که در آمریکا این سهم ۱۸۴ دلار و در رژیم اشغالگر صهیونیستی ۷۲۶ دلار است، پس دولتها برای فرهنگ خرج میکنند.»
پتلفرم آموزشی اجوک/ایت فعالیتهای خود را از روز یکشنبه ۱۸ شهریور ماه با نشست: کلان شهر و بیگانگی در فضای شهری مدرن: روانکاوی و مکان شناسی ترس آغاز خواهد کرد.
دکتر علی شریعتی به برخی از ویژگیها و خصوصیات اخلاقی پیامبر(ص) اشاره می کند و می گوید: هر کجا که پیامبر رفته، آدم نسبت به آن سرزمین، به آن خاک، به آن سنگ ریزه ها و به آن کوها، کششی احساس می کند؛ به طوری که آدم وقتی شرح حال پیامبر را می خواند، حالت عاشقانه ای نسبت به او پیدا می کند. این همه عظمت، در برابر این همه سادگی قابل گنجایش نیست و خود این یک اعجاز است. به راستی این همه عشق و علاقه به پیامبر از کجا می آید؟
مراسم بدرقه زنده یاد «محمدعلی بهمنی» شاعر و غزلسرای برجسته، صبح یکشنبه (۱۱ شهریور۱۴۰۳) با حضور مسئولان و دوستداران این شاعر نام آشنا در تالار وحدت (پهنه رودکی) برگزار شد. محمدعلی بهمنی متولد سال ۱۳۲۱ در دزفول بود و شامگاه نهم شهریور در پی عارضه مغزی در ۸۲ سالگی از دنیا رفت. «باغ لال»، «در بیوزنی»، «گاهی دلم برای خودم تنگ میشود»، «این خانه واژههای نسوزی دارد»، «شاعر شنیدنی است»، «چتر برای چه، خیال که خیس نمیشود» و «من زندهام هنوز و غزل فکر میکنم» از دفترهای شعر او هستند.