arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۲۴۹۱
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۰ - ۰۲ آبان ۱۳۹۶

محسن هاشمی: شورا فاقد ابزار نظارتی است/ تا کنون رویه‌ای برای پیگیری تخلفات به جز اعلام به مجمع عمومی آن دستگاه وجود نداشته/ 4 راهکار برای افزایش نظارت شورا بر شهرداری

رئیس شورای شهر تهران تاکید کرد: شورا تا کنون فاقد ابزار نظارتی بوده و در سالهای اخیر که حسابرسی عملکرد شهرداری تهران وسازمانها وشرکتهای وابسته به آن صورت می گرفته است رویه ای برای پیگیری تخلفات جز اعلام به مجمع عمومی آن دستگاه وجود نداشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه نهاد شورای شهر که در مقایسه با مجلس شورای اسلامی، نهال نورسی است, تاکید کرد: شورا تا کنون فاقد این ابزار نظارتی بوده است و در سالهای اخیر که حسابرسی عملکرد شهرداری تهران وسازمانها وشرکتهای وابسته به آن صورت می گرفته است رویه ای برای پیگیری تخلفات جز اعلام به مجمع عمومی آن دستگاه وجود نداشت.

به گزارش خبرنگار سرویس شهری «انتخاب»، محسن هاشمی در جلسه علنی امروز با بیان اینکه موضوعي است که نیاز بود درباره آن چند نکته یاداوری شود، گفت: بحث درباره نظارت شورا بر عملکرد دوره های گذشته شهرداری تهران است. شورای شهر تهران که در بیستمین سال آغاز بکار خود قرار دارد، نهادی است که وظیفه سیاستگذاری و نظارت بر فعالیت مدیریت شهری را برعهده دارد.

وی ادامه داد: تا پیش از تشکیل شوراهای اسلامی شهر وروستا ، نهاد مدیریت شهری منتسب به وزارت کشور بود و مانند سایر دستگاههای منتسب به دولت تحت نظارت مجلس شورای اسلامی قرار داشت.

رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی جهت نظارت برعملکرد دستگاههای تحت نظارت خود علاوه بر ابزارهای سوال واستیضاح، عملکرد مالی دستگاههای تحت بودجه عمومی کشور را از طریق دیوان محاسبات بررسی می کند که این دیوان در گذشته با تاخیری چندساله عملکرد دستگاهها را در راستای بودجه مصوب بررسی می کرد و اکنون بصورت روزآمد این عملکرد را بررسی ودر صورت انحراف در تخصیص واستفاده از بودجه به آنها تذکر می دهد وپس از پایان سال نیز گزارش تفریغ بودجه وحسابرسی دستگاههای دولتی را ارائه کرده و تخلفات وانحرافات را مورد پیگرد قرار می دهد.

وی گفت: نهاد شورای شهر که در مقایسه با مجلس شورای اسلامی ، نهال نورسی محسوب می شود تا کنون فاقد این ابزار نظارتی بوده و در سالهای اخیر که حسابرسی عملکرد شهرداری تهران وسازمانها وشرکتهای وابسته به آن صورت می گرفته رویه ای برای پیگیری تخلفات جز اعلام به مجمع عمومی آن دستگاه وجود نداشت.

هاشمی همچنین افزود: اکنون شورای پنجم باید با انجام بررسی و کارشناسی دقیق، مشخص کند که آیا موافق ادامه روند گذشته در نظارت است ؟ آیا می خواهد ابزار نظارتی نظیر دیوان محاسبات را جهت نظارت برعملکرد مدیریت شهری ایجاد کند؟ ، آیا می خواهد که بررسی عملکرد مدیریت شهری را نیز به دیوان محاسبات مجلس شورای اسلامی واگذار کند ویا آنکه معاونت برنامه ریزی وپایش شورا را در جهت انجام این وظیفه فعال نماید.

وی گفت: طبیعی است انتخاب یکی از 4 راه فوق یا روش های دیگر بدون انجام مطالعه و مداقه ای جامع امکان پذیر نیست و پس از این تصمیم راهبردی است که می توان در مورد بررسی تخلفات احتمالی دوره های قبلی مسئولیت شورا یعنی شهرداران 20 ساله گذشته تهران تصمیم گیری نمود.

رییس شورای شهر تهران اظهار کرد: انتظار شورای شهر از افکار عمومی، کارشناسان ورسانه ها نیز ارائه کمکهای فکری ونظرات کارشناسی در این حوزه است که در انتخاب مسیری با کمترین هزینه و بالاترین بازدهی شورا را یاری کنند، طبیعی است این تصمیم با خبرسازی ها و ایجاد هیجانات کاذب یا شخصی سازی موضوع به نتیجه مطلوب منجر نخواهد شد.

نظرات بینندگان