arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۶۲۱۶
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۲ - ۳۰ شهريور ۱۳۹۶

دومین اقدام شهردار تهران برای مقابله با فساد/ جزییاتی از توقف موقت صدور هولوگرام عوارض ساختمانی

معاون شهردار تهران گفت:هولوگرام عوارض ساختمانی به زبان ساده حواله‌ای با برچسب غیرقابل سوءاستفاده است که قابلیت تبدیل به منابع نقد و غیرنقد در شهر را دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دومین اقدام شهردار تهران برای مقابله با فساد/ جزییاتی از توقف موقت صدور هولوگرام عوارض ساختمانی 
معاون شهردار تهران گفت:هولوگرام عوارض ساختمانی به زبان ساده حواله‌ای با برچسب غیرقابل سوءاستفاده است که قابلیت تبدیل به منابع نقد و غیرنقد در شهر را دارد.

 هرکسی با ارائه این هولوگرام‌ها به شهرداری‌های مناطق می‌توانست پروانه دریافت کند. در این بین خرید و فروش و واگذاری این هولوگرام‌ها با ابهامات فراوانی روبه‌رو شده بود که با بخشنامه روز گذشته شهردار تهران مبنی بر ممنوعیت صدور هرگونه هولوگرام مربوط به عوارض ساختمانی تا اطلاع ثانوی از این امر جلوگیری می‌شود.

به گزارش ایسنا، سمیع‌الله حسینی مکارم با تاکید بر اینکه هدف از این تصمیم در راستای شفافیت و انضباط مالی در شهرداری تهران است، گفت: با توقف موقت صدور هولوگرام عوارض ساختمانی یک اتفاق خوب در مسئله دریافت‌ها و پرداخت‌های مربوط به شهر تهران رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه برای اتخاذ چنین تصمیمی ساعت‌های بسیاری از ابتدای شروع به کار دوره جدید مدیریت شهری صرف شده است، افزود: شهردار تهران به مردم وعده داده بود که شفافیت و انضباط مالی را در اداره شهر اعمال خواهد کرد و اکنون به‌عنوان نخستین گام بزرگ، بخشنامه‌ای را ابلاغ کرده‌ که مانند بسته شدن ورودی یک‌جریان دارای ابهام است.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه با حضور کارشناسان خبره مالی و اقتصادی جریان مالی که تاکنون سرازیر شده است بررسی می‌شود، اضافه کرد: این گونه هم می‌توان جلوی فساد را گرفته، هم اشکالات چرخه موجود را شناخت و رفع کرد و هم به سمت یک‌نظام مالی شفاف و سالم حرکت کرد.

حسینی مکارم با اشاره به اینکه فرآیند مربوط به هولوگرام‌ها قابل رصد نبود بنابراین شهردار تهران تصمیم به چنین کاری گرفت، اظهار کرد: هولوگرام ها باید قابلیت استناد و نظارت برای همه اعم از مردم، مدیران شهری و اعضای شورای شهر داشته باشند.

وی با بیان اینکه طبق بخشنامه‌ای صادره از سوی شهردار تهران قرار شده است هولوگرام‌هایی که اکنون دست مردم و کارگزاران است قبل از اینکه به شهرداری‌های منطقه برود، به کمیته‌ای تخصصی شکل گرفته در سازمان املاک و مستغلات شهر تهران برود، ادامه داد: این کمیته به راستی‌آزمایی هولوگرام اقدام می‌کند تا چنانچه اگر مشکل وجود داشت، جلوی هرگونه اقدام در خصوص آن هولوگرام گرفته شود.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران از اقدام دیگری در همین ارتباط خبر داد و گفت: قرار شده است تا همه منابع نقدی مودیان شهرداری (آنهایی که پروانه ساختمانی می‌گیرند یا به هر دلیلی باید پولی را به شهرداری پرداخت کنند) دیگر به کارگزاران پرداخت نشده و به خزانه واریز شود.

حسینی مکارم با بیان اینکه با این کار جلوی یکی از داد و ستدهایی که شبهه انگیز بود گرفته می‌شود، اظهار کرد: در برخی از موارد منابع در نظر گرفته شده است. برای پرداخت مطالبات پیمانکاران بیشتر از منابع غیرنقد بوده و پول پرداختی در خزانه واریز نمی‌شود و این می‌تواند آسیب‌زا باشد که هم‌اکنون برای مشخص شدن راهکارهای رفع آسیب، موقتا جلوی آن گرفته شده است.

وی ادامه داد: فلسفه وجودی هولوگرام‌های عوارض ساختمانی این است که برای ساخت پروژه‌های شهری، شهرداری تهران مطالبات پیمانکاران را علاوه بر منابع نقدی از منابع غیرنقد نیز پرداخت کند. در این میان کارگزاران به کمک شهرداری می‌آیند. شهرداری با دادن هولوگرام‌های عوارض ساختمانی به کارگزاران، سبب می‌شود تا پرداخت مطالبات پیمانکاران از طرق مختلفی از جمله منابع نقدی، اجناس، ملک و ... انجام شود.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به اینکه مشکل از زمانی ایجاد می شود که پای مودیان نیز به چرخه دریافت و پرداخت‌ها با هولوگرام‌ها باز شود، افزود: پیش از اینها شهرداری برای گرفتن طلب خود از مودیان می خواسته تا با کارگزاران وارد مذاکره شوند و از ملک و مستغلات خودشان به کارگزاران بدهند، اما در عمل و به مرور پول نقد بیشتری به کارگزاران داده می‌شد.

وی با بیان اینکه این موضوع نیز می‌توانست منشاء سوءاستفاده باشد، اذعان کرد: ضمن اینکه رصد پول‌های دریافتی به خاطر عدم ورود به خزانه نیز امکان پذیر نبود که حالا جلوی این مسئله گرفته شده و انتظامی به مسئله داده می‌شود تا ورودی و خروجی از خزانه باشد. اینگونه دیگر مشخص خواهد بود که منابع مالی از چه راهی و چطور تامین شده و چرا و به چه منظور هزینه می‌شود.

بنا براعلام شهرنوشت، حسینی مکارم در تشریح هولوگرام خاطر نشان کرد: هولوگرام عوارض ساختمانی به زبان ساده حواله‌ای با برچسب غیر قابل سوءاستفاده است که قابلیت تبدیل به منابع نقد و غیرنقد در شهر را دارد. تا حالا هرکسی با دادن این هولوگرام‌ها به شهرداری‌های مناطق می‌توانست پروانه دریافت کند. در این بین خرید و فروش و واگذاری این هولوگرام‌ها با ابهامات فراوانی روبه‌رو شده بود که طبق بخشنامه شهردار تهران از این امر جلوگیری می‌شود.
 
اخبار مربوط به شهرداری‌ها و شوراهای شهر را از «سرویس شهری انتخاب» دنبال نمایید  
نظرات بینندگان