arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۷۱۴۵
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۴ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۳

معترضین تابلوی فرانسه را پایین کشیدند یا تابلوی...!؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هنوز تابلوی خیابان نوفل لوشاتو تهران که در جریان اعتراض هفته گذشته دانشجویان به حرمت شکنی و توهین شارلی ابدو به ساحت پیامبر عظیم الشان اسلام پایین کشیده شد و عده ای آگاه و نا آگاه از این رفتار ابراز خرسندی کردند، نصب نشده است. رخدادی که می‌توان آن را حرکت نابخردانه عده ای در جریان یک تجمع اعتراض آمیز دانست که هیچ ربطی به متن اعتراض نداشت در واقع اگر آگاهانه به موضوع نگاه کنیم باید اذعان داشته باشیم که پایین کشیدن تابلو خیابان نوفل لوشاتو  هیچ سنخیتی با تجمع اعتراض آمیز دانشجویان نداشته است و اکنون این شارلی ابدو است که خوشحال شده نه از اعتراض دانشجویان که از پایین آمدن تابلوی نوفل لوشاتو در تهران.

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران، برخی از خیابان ها و میدان های کشور به ویژه شهر تهران به اسم کشور و یا شهری از کشوری با اهداف مختلف  نام گذاری می شوند. آرژانتین، آفریقا، اتریش، ایتالیا، نوفل لوشاتو، سئول، یمن و دیگر خیابان و میدان هایی که وجه تسمیه های گوناگونی دارند.

وجه تسمیه چنین خیابان هایی اغلب می تواند با هدف بهبود روابط بین الملل، تاریخی، فرهنگی، سیاسی و دیگر عواملی باشد که یک حکومت با توجه به اهداف و استراتژی هایش از آنها استفاده می کند. مثلا نام گذاری اسم هایی مثل نواب، کمیل، مالک اشتر، شهید بهشتی، شهید مطهری ، شهید همت، شهید باکری و ...  وجه تمسیه هایی فرهنگی و تاریخی دارند.

از نمونه نامگذاری هایی که به منظور فرهنگی و برای تحکیم و بهبود روابط دو ملت انجام می شود می توان به نام گذاری خیابان سئول در تهران اشاره کرد که معادل این خیابان با نام تهران در پایتخت کره جنوبی نام گذاری شده است. همچنین خیابان تهران در پاریس و یا دیگر خیابان ها و یا میدان هایی مثل آرژانتین، یمن، اتریش ، آفریقا در تهران که به دلیل ایجاد دوستی بین دو ملت نامگذاری شده اند.

از دیگر دلایل اسم گذاری خیابان ها و میدانها و محلات پایتخت ها می توان به اهمیت سیاسی و یا ایدئو لوژیک آنها اشاره کرد از جمله این ها می توان از خیابان خالد اسلامبولی، احمد قصیر و یا سیمون بولیوار یاد کرد.  نام های برخی از چهره های سیاسی مثل گاندی، بابی ساندرز و پاتریس لومومبا نیز به دلایل سیاسی و تاریخی بر خیابان ها گذاشته شده اند. خیابان نوفل لوشاتو نیز از این جمله است که البته وجه تسمیه خاص خود را دارد.

"نوفل لوشاتو" تا پیش از انقلاب اسلامی ایران برای کسی شناخته شده نبود و فقط مانند بسیاری از روستاها و محلات حومه پاریس یا هر پایتختی بود و از آنجاییکه رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران در برهه ای در این روستا حضور یافتند و مردم، اصحاب رسانه و مقامات سیاسی برای دیدار با ایشان راهی این روستا می شدند نام این روستا نیز شهرت یافت. حتی برخی رسانه ها به تهیه گزارش هایی از محل زندگی حضرت امام خمینی و رهبری انقلاب مردمی ایران از محلی دور از وطن پرداختند. از اینجا بود که نه تنها مردم ایران که مردم جهان با نام نوفل لوشاتو آشنا شدند و عکس های رهبر کبیر انقلاب از این روستا به دنیا مخابره شد. لذا می توان گفت نام این روستا دیگر با نام خمینی کبیر عجین شده است.موضوع مورد بحث این است که آنچه نوفل لوشاتو را مطرح و نامش را بزرگ کرد بخشی از فرانسه بودن آن نیست بلکه حضور و زندگی امام خمینی(س) در آن روستا بود که به آنجا هویت جهانی بخشید.

به همین دلیل شهرداری تهران نیز در سالهای ابتدا انقلاب نام خیابان "چرچیل" را به نام "نوفل لوشاتو" تغییر داد تا هموار یاد و خاطره آخرین محل اقامت رهبر کبیر انقلاب اسلامی در دوران دور از وطن از اذهان نرود. و این بود وجه تسمیه نام گذاری خیابان نوفل لوشاتو که هیچ ارتباطی به فرانسه، این کشور و یا حتی مراوده های دیپلماتیک نداشته است که بخواهد به دلیل اعتراض به سیاست های ضد حقوق بشری این کشور به نام آزادی بیان پایین کشیده شود.

حال سوال اساسی این است که پایین آوردن تابلوی خیابانی با این وجه تسمه را شاید بتوان از روی نااگاهی برخی دانشجویان دانست اما قطعا پذیرفته شده نیست که از سوی برخی رسانه های داخلی رفتاری غرور آفرین، مردمی و انقلابی و یا در اعتراض به رفتارهای اهانت آمیز فرانسه خواند و بر آن تبیلغ  کرد؛ واقعا بزرگ کردن این رخداد حتی اگر بپذیریم از روی نا آگاهی بوده است چه معنی می تواند داشته باشد؟ آیا  پذیرفته شده است که بگوییم رسانه ای کردن و انتشار عکس و تصویر آن در رسانه ها نیز از روی نا آگاهی بوده است که در آن صورت باید بپذیریم این رسانه ها تهی شده اند.

متاسفانه از نظر زمانی این رفتار نابخردانه در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است،  و از این رخداد در واقع آن کسانی که به دنبال امام زدایی بوده اند بیشتر سود بردند، آنهم در آستانه بهمن ماه، ماه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که به فرموده مقام معظم رهبری " این انقلاب بی نام خمینی در هیچ کجای جهان شناخته شده نیست".

نکته ای که باید در نظر داشته باشیم تا از اینچنین رخدادهایی جلوگیری شود آگاهی بخشی به اقشار مختلف مردم است که البته این مهم باید توسط دانشجویان و رسانه ها انجام گیر که این خطا از سوی خود انها صورت گرفته است و موجبات شادی دشمنان و آنهایی که دنبال امام زدایی هستند را فراهم نموده است. بنابر این به نظر می رسد خود اینها ابتدا باید خود را به دانش و آگاهی مجهز نماند تا رفتار های احساسی و بدور از آگاهی موجب بدفهمی و رفتار دشمن شاد کن نشود.
   
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۱۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
1
94
این عده همونایی هستن که بدون منطق ریختن سفارت انگلیس رو داغون کردن. نه به حیثیت انقلاب و کشور کار دارن نه به حرمت بزرگان. فقط یاد گرفتن بریزن بیرون. وقتی بلوتوث رفتارهای اینا تو کندن پلاک خیابون تو سایت و خبرگزاریهای خارجی دیدیم تو سرم زدم که وای باز آبروی یک مملکتو بردن و همه دنیا الان پیش خودش میگه ایرانی اهل منطق و حرف نیست و فقط دنبال تسخیر و ویران کردنه.
چشم کیهان و وطن امروز و 9 دی و دلواپسان روشن که خوب بلدن نشون بدن چطور میشه آبروی ایرانی متدین متمدن رو برد. این دفاع از حیثیت و جلال و شکوه رسول ما نبود که او وقتی مکه را فتح کرد همه را بخشید و امان داد و هیچ ویرانی نکرد.!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
این افراد اگه به اندازه یه بچه ابتدایی تاریخ میدنستن . میفهمیدن علت نام گذاری خیابان به نوفل لوشاتو به خاطر چیه- این آدمها فقط زبانشان کار میکند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
0
21
واقعا گل گفتی هم وطن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
0
25
"نوفل لوشاتو" محل اقامت امام بود زمانی که فرانسه بودند.

آخه بابا پیش از اینکه خونتون به جوش بیاد یه ذره هم تعقل کنید.
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
عقل و خرد!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
تعقل را خوب امدی
اما واسه تعقل کردن یه حداقل هایی لازمه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
4
11
بجای اینگونه کارها بیایید وسایل ٰ لباس ، غذا و سیگار و نوشابه و ماشین فرانسوی را تحریم کنیم بیایید در عمل به فرانسه مرگبر بگوییم نه اینکه یک تابلو را بکنیم راستی نوفل لوشاتو را بخاطر اینکه امام در آنجا بوده خیابان کرده اند نه ماهیت فرانسوی اش
در حرف " مرگبر گفتن" خیلی ساده است می توان صداهای بلندی را از "مرگبر" پر کرده و در تمامی میدانها از طریق بلندگو پخش کنیم
بیایید کمی هم فکر کنیم دوستان من الان قرن اتم و اینترنت و غیره است بیایید خوب فکر کنیم خوب انتخاب کنیم و خوب کنترل و نظارت کنیم
شما را بخدا
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
0
16
متاسفانه از نظر زمانی این رفتار نابخردانه در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است، و از این رخداد در واقع آن کسانی که به دنبال امام زدایی بوده اند بیشتر سود بردند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
3
0
اولا واکنش در مقابل با توهین به پیامبر مهمتره یا روابط دیپلماتیک؟
یعنی ما دین رو باید فدای روابطمون کنیم؟
از روستای سار کاشان
|
United States
|
۲۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
1
1
پایین کشیدن تابلو و له کردن آن یک پیام بیرحمانه برای یاران امام راحل دارد!
جریانی مشکوک با امام و بیت عزیزش و یاران باوفایش مشکل اساسی دارد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
0
0
کمال بی فرهنگی این آدم ها را نشان میدهد... مسئولین بخاطر حفظ انقلاب بیشتر توجه کنند و از این ادا های سبک که دور از شان یک مسلمان است جلوگیری کنند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
0
2
اگر راست میگید ماشین های فرانسوی سوار نشید پژو سیتروین......!!!!!
نظرات بینندگان