2109
برای ازبین‌بردن جای زخم چه کنیم؟

برای ازبین‌بردن جای زخم چه کنیم؟

1395/02/19 بازدید8585

نی‌نی سایت: در مطلبی قبلی با عنوان «خوش زخمی یا بدزخمی؟» گفتیم که زخم‌ها انواع مختلفی دارند. اما در مورد زخم‌های مختلف می‌توان اقدامات مختلفی هم انجام داد که روند بهبود آنها سریع‌تر طی شود. ادامه صحبت را با دکتر الهام ابوسعیدی، متخصص پوست، مو و زیبایی این طور پی می‌گیریم:
این متخصص درباره انواع زخم و راهکارهای درمانی که می‌توان به کار بست، توضیح می‌دهد: سه دسته از انواع زخم را نام بردیم و در موردشان توضیح دادیم اما حالا می‌رسیم به درمان آنها که به تفکیک برای‌تان بازگو می‌کنم.

1. در مورد زخم‌های مسطح که صرفا تغییر رنگ می‌دهند باید گفت که این زخم‌ها در اغلب موارد خود به خود و بعد از گذشت زمان بهبود پیدا می‌کنند اما اگر شما بخواهید پیگیر درمان آنها باشید و مطمئن شوید که اثر و لکی از آنها روی پوست‌تان باقی نماند می‌توانید از کرم‌های ضدلک و روشن کننده استفاده کنید. این کرم‌ها با مارک‌های مختلف داخلی و خارجی در بازار و در دسترس مصرف‌کنندگان قرار دارد. ترکیبات این کرم‌ها باعث تقویت و بهبود پوست می‌شود و می‌تواند لک‌ها را از بین ببرد. 

2. اما زخم‌هار کلویید را چه باید کرد؟ در مورد زخم‌های گوشت اضافه یا کلویید زمینه خانوادگی و ژنتیکی بسیار تاثیرگذار است. این دسته از زخم‌ها بیشتر از انواع دیگر افراد را نگران می‌کنند و حساسیت روی بهبود آنها بیشتر است چون شکل کلی آنها بیشتر زیبایی پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به خاطر برجستگی بیشتر در دید هستند. برای درمان این زخم‌ها باید به سرعت اقدام کرد. یک راه‌حل موثر نیز برای از بین بردن گوشت اضافه استفاده از لیزر P.B.L است که اگر در 4 هفته اول به وجود آمدن کلویید استفاده شود بسیار خوب جواب می‌دهد و حتی از به وجود آمدن آن برای کسانی که زمینه ابتلا به اینگونه زخم‌ها را دارند، پیشگیری می‌کند. اگر فردی که دچار زخم شده و می‌داند که زمینه خانوادگی یا ژنتیکی ابتلا به گوشت اضافه را دارد سریعا اقدام به درمان و در واقع پیشگیری از ایجاد گوشت اضافه کند، بهتر است. برای این کار باید با مراجعه به پزشک اقدام به درمان این زخم کند که در این موارد پزشکان کرم‌های موضعی استروئید رتینوئیدها، کرایوتراپی و تزریق استروئید را پیشنهاد می‌کند و در بعضی از موارد نیز از لیزرها می‌توان بهره برد. اما همه این درمان‌ها باعث می‌شود که گوشت اضافه مسطح شود اما شکل‌اش مانند بقیه پوست نمی‌شود. 

3. درمان زخم‌هایی که فرورفته هستند ماننند اسکار سوختگی که حالت چین و چروک و فرورفتگی دارند نیز استفاده از لیزر است. برای این دسته از زخم‌ها می‌توان از لیزرهای فکشنال (Factional) استفاده کرد که دو لیزر Factional CO2 وFactional Erbium از این دسته هستند. این لیزرها می‌توانند ظاهر زخم را طی چند جلسه درمان بهبود ببخشند. 

نکات تکمیلی
دکتر الهام ابوسعیدی، متخصص پوست، مو و زیبایی، در نهایت یادآوری می‌کند: برای درمان هر زخمی باید به چند نکته توجه داشت که دو عنوان از مهمترین آنها را به عنوان تذکر و یادآوری توضیح می‌دهیم:

1. برای درمان زخم باید توجه داشت که در زخم‌های باز و زخم‌هایی که هنوز ترشح یا خونریزی دارند نباید از هیچ کرمی استفاده کرد. در مورد زخم‌هایی که هنوز ترشح دارند باید ابتدا ترشحات خشک شود و برای این منظور از خشک کننده‌ها استفاده کرد. بعد از آن می‌توان از کرم‌های مختلف استفاده کرد.

2. خوردن ویتامین ث و زینک برای بهبود زخم موثر است. مخصوصا ویتامین ث که حتی در ترکیبات کرم‌هایی که برای درمان زخم و از بین بردن جای زخم به کار می‌رود نیز استفاده می‌شود. پس در طول درمان و ترمیم زخم از خوردن این ویتامین و نیز زینک غافل نشوید!

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha

پربازدیدترین ها

فواید مصرف زینک در بارداری

نوشته

6 روز پیش
|
8519 بازدید

هموروئید در بارداری خطرناکه؟

نوشته

5 روز پیش
|
6130 بازدید

روزه‌داری در زمان شیردهی

نوشته

2 هفته پیش
|
15083 بازدید